Ministrul Turismului, Elena Udrea, afirma ca este nevoie de proiecte pentru ca sudul litoralului sa devina din nou competitiv si sa atraga cat mai multi turisti, propunandu-si pentru inceput ca aceasta parte a litoralului sa se ridice macar la nivelul anilor '90.

"Cred ca cel mai important este ca reusim sa facem investitii care sa foloseaca turismului romanesc. Din pacate, zona de sud a litoralului si astazi este subiect de critici pentru ca aici turismul a cazut mult in ultimii 20 de ani", a afirmat Udrea (foto) la Mangalia.

Ea a adaugat ca din pacate, pe sudul litoralului "nu am reusit sa tinem pasul cu ceea ce s-a intamplat in statiunea Mamaia si desigur ca standardul nostru este mai ridicat si decat ceea ce se intampla in statiunea Mamaia. Noi ne-am dori ca turismul romanesc de litoral sa insemne mult mai mult, iar pe sud cred ca avem potentialul turistic de a dezvolta macar asa cum era la nivelul anilor '90. Pentru asta trebuie bani pentru investitii, dar in acelasi timp si proiecte", scrie Mediafax.

Ministrul a mai spus ca, pe langa investitiile in infrastructura, trebuie realizate si campanii de promovare pentru a atrage cat mai multi turisti.
"Turism fara investitii nu se poate, investitii in infratructura si in promovare. Pe langa investitiile in infrastructura, aveti nevoie de evenimente de promovare, actiuni de promovare, pentru ca orice produs, fie el si turistic sau si mai ales turistic, oricat de bun ar fi, daca nu este cunoscut, daca nu este vandut corect, sigur ca nu atrage doritori de a-l consuma. Inca mai credem in sansa litoralului romanesc, credem ca litoralul romanesc poata se redevina competitiv”, a explicat ministrul Turismului.

Udrea a mai spus ca s-au depus foarte multe proiecte la MDR in ultima perioada si ca banii ministerului sunt pe terminate.

“Fondurile europene se dau in ordinea in care se depun proiectele. Deci, un proiect depus si daca este proiect bun primeste finantare inseamna ca o intarziere poate atrage riscul ca proiectul respectiv chiar bun fiind sa nu poata sa fie finantat pentru ca si banii europeni se termina, nu sunt nelimitati. In ceea ce priveste banii de la ministerul nostru, cam sunt pe terminate pentru ca toata lumea a inteles ca are oportunitatea de a atrage fonduri europene, ma refer la primarii si consilii judetene. Toti au inteles ca au sansa de a atrage fonduri europene pentru proiectele lor si toata lumea a depus proiecte. Asta e foarte bine, inseamna ca o sa avem pe ce cheltui banii. Sigur, ramane sa-i si cheltuim transparent si legal ca sa nu avem probleme cu Comisia Europeana”, a mai mentionat Udrea.

Intrebata care este statiunea ei preferata, Elena Udrea a raspuns ca Neptun si a precizat ca va ramane un turist loial acestei statiuni.

Dupa ce a inceput sa viziteze obiectivele proiectului pe care tocmai il inaugurase, o femeie din multime i-a cerut ca pensiile sa fie mai mari, iar Elena Udrea s-a oprit in dreptul acesteia si i-a spus ca daca vor fi cat mai multe proiecte atunci vor fi si mai multi bani la buget. Apoi, Udrea a fost oprita de o alta pensionara, care i-a spus ca este draguta si i-a transmis sa-i ajute Dumnezeu.

Elena Udrea a participat la inaugurarea obiectivelor realizate prin proiectul Turism Balnear si de Agrement - Mangalia. In cadrul proiectului a fost amenajat si ecologizat drumul de legatura dintre statiunile Saturn si Venus, au fost amenajate cinci bazine de ape mezotermale sulfuroase si parcul de distractii cu o suprafata de 1,3 hectare. Amenajarea acestor bazine este un prim pas spre valorificarea potentialului balnear al zonei care sa impuna, in perioada urmatoare, Saturn si Venus ca statiuni balneare reprezentative, de interes national si international.

Valoarea totala a proiectului de infrastructura regionala este de 4.445.749,00 de euro, fara TVA, din care 3.734.429,16 de euro finantare nerambursabila (fonduri Phare si buget national), diferenta fiind contributia beneficiarului local - Consiliul Local Mangalia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Grapini: Voi continua santierele lui Udrea daca sunt realizate 80%