Decizia urmeaza sa fie aprobata intr-o adunare generala extraordinara a actionarilor care va avea loc pe data de 18 august, informeaza Mediafax.

Astfel, va fi refinantat, printre altele, un credit obtinut de la Piraeus si un altul acordat de Bea Hotel Finance, societate apartinand BEA Hotels Eastern Europe, care detine aproape 76,5% din Bucuresti Turism. Un alt actionar important este SIF Transilvania, cu 10,7% din titluri.

Creditul va fi gajat cu o serie de active, printre care cel mai mare hotel de cinci stele din Romania, Radisson Blu (424 camere) si cu complexul hotelier Centre Ville din Bucuresti (294 de apartamente), aflate in proprietatea Bucuresti Turism.

Potrivit bilantului companiei pentru anul 2010, Bucuresti Turism avea, la sfarsitul anului trecut, datorii catre institutiile de credit, care trebuie platite intr-un interval mai mare de un an, in valoare de 146,8 milioane de lei (aproximativ 35 mil. euro), iar datoriile care trebuie achitate intr-o perioada de sub un an sunt de 22,3 milioane de lei (5,3 milioane de euro).

Citeste si:

Compania a incheiat anul 2010 cu o cifra de afaceri de 105 milioane de lei (25 milioane de euro), in crestere cu peste 5%, calculat in lei, comparativ cu anul 2009. In schimb, pierderea neta s-a redus de peste 2,6 ori, la 13,1 milioane de lei (3,1 milioane de euro).

Actionarul majoritar al Bucuresti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent in Romania si prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center (Casa Radio). La randul sau, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.