Primul traseu turistic din Capitala parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat in prezenta ministrului Turismului Elena Udrea si a conducerii RATB, costurile de inchiriere ale autobuzelor ridicandu-se la 60.000 de euro pentru trei luni.
Autobuzele supraetajate inchiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanta au inceput sa circule joi pe traseul turistic cuprins intre Piata Presei si Piata Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB si de Ministerul Turismului.

Ministrul Elena Udrea a declarat in timpul traseului ca are convingerea ca acest program va fi un succes, iar daca acest lucru se va intampla el ar putea fi extins si in alte orase.

"Acest tip de autoturisme trebuie sa circule si in alte orase si daca primariile ne vor solicita ajutorul noi le vom sprijini", a declarat Udrea, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca toate costurile care tin de promovarea programului vor fi suportate de catre Ministerul Turismului, care va face mai multe pliante si prosuri, iar costurile de inchiriere care s-au ridicat la aproximativ 60.000 de euro sunt suportate de catre RATB.

Ministrul Turismului a spus ca a calatorit aproape in toate orasele din Europa in care a fost, cat si in SUA, cu acest tip de autobuze si ca este multumita ca acum si Bucurestiul are acest tip de transport.

La randul sau, directorul general al RATB, Adrian Crit, a declarat ca incepand de saptamana viitoare autobuzele vor fi dotate si cu casti la care turistii vor putea sa asculte, in limbile romana, engleza si cel mai probabil si franceza, explicatii privind obiectivele turistice pe care le vad.

Potrivit lui Crit, momentan autobuzele supraetajate au fost inchiriate pentru trei luni dar daca va exista o cerere suficient de mare programul ar putea fi extins pentru mai multe luni. De asemenea, directorul RATB a declarat ca si-ar dori ca anul viitor regia sa achizitioneze propriile autobuze supraetajate daca se va constata ca programul are succes.

Autobuzele supraetajate vor circula intre orele 10.00 si 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs in aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri si 14 statii.

Autobuzele vor merge pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, apoi din nou prin Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei.

Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Costul unui bilet va fi de 25 de lei pentru adulti si de 10 lei pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii care au sub sapte ani, insotiti de adulti, nu vor avea nevoie de bilet. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat din autobuzele turistice.

Reprezentantii RATB au precizat ca noua linie turistica face parte din proiectul "Bucharest City Tour", implementat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri