CNADNR a primit 18 oferte pentru varianta de ocolire a Brasovului

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a primit 18 oferte, de la consortii si companii, pentru constructia variantei de ocolire a orasului Brasov, proiect impartit in doua loturi cu o valoare totala estimata de 256,3 milioane lei, fara TVA, informeaza Mediafax.

Pentru constructia primului segment, cu o lungime de 7,29 km si o valoare estimata de 147,7 milioane lei fara TVA, au fost primit sase oferte, de la asocierea Spedition UMB - Tehnostrade (Romania), asocierea Arcion SA Construcciones (Spania) - Imob Lux Construct - Eurovia Construct International - Euro Strada (toate trei din Romania), Grupo Empresarial Magenta (Spania), Alpine Bau (Austria), asocierea Azvi (Spania) - Arcadom (Ungaria) - Straco Grup (Romania) si Lena Engenharia e Construcoes (Portugalia).

In cazul celui de-al doilea lot, care prevede constructia a 6,3 km si are o valoare estimata de 108,59 milioane lei, CNADNR a primit oferte de la firme din Romania (Vectra Service, Artera Blue), Austria (Strabag, Porr Bau ), Spania (Puentes y Calzadas Infraestructuras SLU, Construcciones Rubau), Portugalia (Monteadriano Engenharia e Construcao) si Germania (Bilfinger Berger Bau).

De asemenea, au depus oferte mai multe consortii - Viales Y Obras Publicas (Spania) - Simarc (Romania), Trustul de Autostrazi, Drumuri si Poduri (Romania) - Enrique Ortiz e Hijos Contratista de Obras (Spania) – Construcciones Lujan (Spania), Mazzi Impresa Generale Costruzioni (Italia) - Via Carpatia Consult (Romania) si Construcciones y Obras Llorente (Spania) – Sevicon Obras e Infrastructuras SL (Spania).

Informarea ofertantilor cu privire la rezultatul procedurii de atribuire este programata pentru 17 august, potrivit CNADNR.

Executia lucrarilor pentru fiecare lot are o durata estimata de 12 luni, la care se adauga 24 luni perioada de garantie. Proiectul este finantat de catre Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) - 69,25% si Guvern - 30,75%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri