Peste 128.000 de romani au calatorit in Austria din ianuarie si pana in iunie inclusiv, dupa scaderile inregistrate in anii ultimii doi ani.

Cu un total de 473.900 de innoptari, s-a depasit recordul absolut al anului 2008 (433.000 de innoptari).

Per total, Austria a primit in primele sase luni 16,7 milioane (+2,8%) de turisti, dintre care 11,3 milioane au fost straini. Romanii au iesit in evidenta prin a treia crestere a numarului de innoptari in unitatile de cazare din Austria, dupa Rusia si Elvetia.

Si austriecii isi petrec in numar mare vacanta in propria tara. Astfel, 5,4 milioane de austrieci (+1,5%) au petrecut 16,6 milioane de nopti de cazare (+0,3%) in Austria de la inceputul acestui an, potrivit datelor Oficiului.

Citeste si:

Cea mai importanta sursa de turisti pentru Austria ramane in continuare, in ciuda scaderii, tot Germania (5,4 mil. turisti: -0,4% si 24,2 mil. innoptari: -3,7%), urmata de Olanda si Elvetia.

Oficiul National de Turism al Austriei este organizatia nationala de turism a acestei tari. Scopul principal al acestei organizatii este ca, in cooperare cu toti partenerii de turism austrieci, sa intareasca si sa mentina competitivitatea Austriei ca tara turistica.

Din anul 2009 Oficiul National de Turism al Austriei are un birou propriu si la Bucuresti.