Numarul turistilor romani care au vizitat Austria in primele sase luni a crescut cu 7,7% fata de aceeasi perioada a lui 2010, plasand tara noastra pe locul trei in topul cresterilor, dupa Rusia si Elvetia, conform Oficiului National de Turism al Austriei.
Peste 128.000 de romani au calatorit in Austria din ianuarie si pana in iunie inclusiv, dupa scaderile inregistrate in anii ultimii doi ani.

Cu un total de 473.900 de innoptari, s-a depasit recordul absolut al anului 2008 (433.000 de innoptari).

Per total, Austria a primit in primele sase luni 16,7 milioane (+2,8%) de turisti, dintre care 11,3 milioane au fost straini. Romanii au iesit in evidenta prin a treia crestere a numarului de innoptari in unitatile de cazare din Austria, dupa Rusia si Elvetia.

Si austriecii isi petrec in numar mare vacanta in propria tara. Astfel, 5,4 milioane de austrieci (+1,5%) au petrecut 16,6 milioane de nopti de cazare (+0,3%) in Austria de la inceputul acestui an, potrivit datelor Oficiului.

Cea mai importanta sursa de turisti pentru Austria ramane in continuare, in ciuda scaderii, tot Germania (5,4 mil. turisti: -0,4% si 24,2 mil. innoptari: -3,7%), urmata de Olanda si Elvetia.

Oficiul National de Turism al Austriei este organizatia nationala de turism a acestei tari. Scopul principal al acestei organizatii este ca, in cooperare cu toti partenerii de turism austrieci, sa intareasca si sa mentina competitivitatea Austriei ca tara turistica.

Din anul 2009 Oficiul National de Turism al Austriei are un birou propriu si la Bucuresti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri