Un tren de epoca va plimba turistii din Suceava la manastirile din zona

Un tren de epoca tractat de cea mai veche locomotiva cu aburi din tara in stare de functionare si avand in componenta patru vagoane construite in jurul anului 1900 a fost inaugurat saptamana aceasta, urmand ca de luni sa circule regulat spre Moldovita, Cacica si Putna in cadrul proiectului "Pelerin in Bucovina".

Trenul a plecat, joi la pranz, in prima cursa, de proba, printre pasageri fiind si presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur si primarul Sucevei, Ion Lungu, informeaza Mediafax.

Directorul CFR Calatori Iasi, Constantin Axinia, prezent la aceasta actiune, a declarat ca trenul este tractat de cea mai veche locomotiva cu aburi in functiune din tara si are in componenta patru vagoane construite la sfarsitul secolului XIX, inceputul secolului XX.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca, de luni, trenul va pleca regulat in curse spre Vatra Moldovitei, Cacica si Putna in cadrul proiectului Pelerin in Bucovina, iar in functie de succesul acestuia este posibil ca trenul sa ramana in zona, urmand sa devina un tren turistic.

Pretul biletelor pentru calatoria cu acest tren este de 14 lei, dus-intors, pe oricare din traseele Suceava-Putna sau Suceava-Moldovita, au declarat reprezentantii Consiliului Judetean Suceava pentru wall-street.ro.

Ei au adaugat ca pe ruta Suceava-Putna, trenul va circula in zilele de 8, 10, 12, 14, 15 august, in timp ce pe ruta Suceava-Moldovita, trenul va circula numai in zilele de 14 si 15 august.

Programul turistic initiat de Consiliul Judetean Suceava si intitulat "Pelerin in Bucovina" presupune un pelerinaj in perioada 15 iulie - 15 august de la Viena in Bucovina, cu prilejul sarbatorii religioase Adormirea Maicii Domnului, fiind sprijinit si de autoritatile austriece.

Proiectul Pelerin in Bucovina a fost lansat la Viena in 15 iulie, cand un grup de ciclisti a plecat spre Bucovina avand ca destinatii Basilica Minor din Cacica, manastirea Putna si Biserica Hagigadar din Suceava, toate trei avand hramul Adormirea Maicii Domnului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri