"In acest sfarsit de saptamana litoralul romanesc inregistreaza un grad de ocupare de aproape 100%. Conform informatiilor furnizate de patronatele hoteliere si ANAT, in acest moment este aproape imposibil sa gasesti camere libere pe litoral", se arata intr-un comunicat al asociatiei, informeaza Mediafax.

De altfel, din cauza numarului mare de masini traficul rutier se desfasura cu dificultate, sambata dimineata, la iesirea de pe Autostrada Soarelui si intrarea pe DN 22C, in judetul Constanta, in dreptul orasului Cernavoda, cozile de masini intinzandu-se pe cinci - sase kilometri.

In hotelurile de pe litoral erau cazati oficial, sambata dimineata, peste 170.000 de turisti, la care se adauga alte cateva mii de persoane care au ales sa se cazeze la particulari sau in campinguri. Peste 200.000 de persoane se vor afla astfel in acest week-end la mare.

Mai mult de jumatate dintre turisti s-au cazat in Mamaia, Costinesti si Neptun, unde datele oficiale arata ca sunt peste 40.000 de persoane in fiecare statiune.