Hotel Petrosani a fost construit in anul 1987 in centrul orasului si are 112 camere si 3 apartamente.

Un numar de 50 de camere, renovate recent, sunt clasificate la trei stele, restul avand un grad de confort de doua stele. Fiecare camera are baie proprie, cada si dus, televizor, telefon si minibar, iar hotelul are si un restaurant cu o capacitate de aproximativ 400 de locuri. Acestora li se adauga un bar cu 100 de locuri si un spatiu care poate fi folosit ca braserie, club sau sala de fitness.

Hotelul detine si o parcare de 1.000 de metri patrati si o curte interioara de 600 metri patrati. Suprafata totala construita a unitatii este de 7.791 metri patrati, iar terenul aferent are aproape 5.600 de metri patrati.

Raj Tunaru a fost judecat in statul american California acuzat de "violenta domestica", dupa ce o femeie de origine romana, despre care se spune ca ar fi fost amanta sa, l-a reclamat ca ar fi lovit-o si ar fi amenintat-o cu moartea. Politia din Los Angeles l-a retinut pe fostul deputat in data de 30 septembrie 2006, iar instanta a stabilit o cautiune de 500.000 de dolari pe care sotia lui Raj Tunaru a achitat-o dupa circa o luna. Tunaru a fost eliberat din arest, dar a avut interdictie de a parasi teritoriul SUA pana la finalizarea procesului.

Citeste si:

In decembrie 2006, magistratii americani l-au retinut din nou pe Tunaru in baza unei inregistrari in care acesta ar fi amenintat-o pe femeie ca, daca nu isi retrage plangerea, o omoara, aceasta reclamandu-l insa din nou. El a fost condamnat la cinci ani de inchisoare.

Raj Tunaru are mai multe afaceri in domeniul turismului in Romania, iar in perioada 2000-2004 a fost deputat in Parlamentul Romaniei, intrat initial pe listele PRM, iar din 2001 a ramas independent dupa ce s-a certat cu presedintele Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit unui articol publicat in presa centrala la inceputul lui iulie, Raj Tunaru s-ar fi intors in mare secret in tara, dupa cinci ani de inchisoare in SUA, si locuieste intr-un apartament din hotelul Petrosani.

Hotelul este detinut de firma Paringul SA din Hunedoara, la care Emilia Tunaru, sotia lui Raj Tunaru detine 59,3%, iar fiica acestora, Elena, are o participatie de 14,7%.