Paris, Barcelona si Londra ocupa locurile fruntase in topul oraselor in care romanii si-ar dori sa isi petreaca zilele de vacanta. Cei care ajung in destinatiile de vacanta visate se indreapa in principal catre hotelurile de patru si trei stele, potrivit datelor furnizate de aplicatia HotelPeeps, dezvoltata de producatorul local de aplicatii online Zitec.
Aproximativ 35% dintre utilizatorii romani au indicat pe lista de destinatii in care ar dori sa plece in vacanta capitala Frantei, Paris. In acelasi timp, Barcelona si Londra se afla pe pozitii egale, in listele a cate 16% dintre utilizatori, potrivit datelor aplicatiei.

Urmatoarele in topul locurilor unde romanii viseaza sa isi petreaca zilele de concediu sunt New York, Roma si Amsterdam.

Utilizatorii HotelPeeps au intocmit o lista totala de 1.045 de orase in care si-ar dori sa ajunga, din 184 de tari.

In ceea ce priveste orasele cele mai vizitate de romani, HotelPeeps arata ca 14% dintre acestia au fost cel putin o data in Paris, 13% la Viena si 10% au ajuns in Barcelona.

La nivel de tara, 25% din utilizatorii care au postat calatoriile efectuate, au fost cazati cel putin o data la un hotel din Romania, 21% au stat macar o noapte in Spania, in timp ce 20% au fost cazati in Franta.

In total, in cadrul aplicatiei au fost raportate pana in prezent 4.370 de sejururi efectuate de romani.

„Cand vine vorba de hotelurile in care aleg sa se cazeze romanii, acestia prefera, in proportie de 73%, unitatile de patru stele si pe cele de trei stele. Cele de cinci stele sunt vizitate de doar 18% dintre romani”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Astfel, in Franta cei mai multi romani (40%) aleg sa se cazeze in hotelurile de trei stele, in timp ce in Italia si Austria 50% opteaza pentru unitatile de patru stele. Pe de alta parte, Turcia a atras 60% dintre turistii romani in hotelurile de cinci stele.

In privinta pretului pe care sunt dispusi romanii sa il plateasca pentru o noapte de cazare in cele mai dorite destinatii de vacanta, reprezentantul Zitec este de parere ca acestea difera in functie de oras si tara.

„Pentru fiecare destinatie pretul variaza foarte puternic in functie de perioada. De multe ori, amanand cu o saptamana o deplasare se pot face economii de cel putin 50%”, a afirmat Alexandru Lapusan.

HotelPeeps urmareste preturile de cazare si detecteaza cele mai bune oferte comparand tariful solicitat de hotel, piata si evolutia acesteia pentru cele mai populare 40 de destinatii pentru romani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri