Decizia a fost luata printr-o hotarare de aprobare a Strategiei de privatizare a Societatii Nationale Transporturi Aeriene Romane "Tarom SA", scrie Mediafax.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa ia masurile necesare pentru implementarea strategiei si vanzarea pachetului de actiuni printr-o oferta publica secundara initiala (IPO) la Bursa de Valori Bucuresti.

Potrivit biroului de presa al Executivului, decizia privind momentul vanzarii pachetului de actiuni va fi luata de Guvern.

Citeste si:

Surse participante la sedinta Executivului au declarat ca premierul Emil Boc a solicitat ca termenul de vanzare a actiunilor sa fie stabilit de Executiv pentru a evita recentul esec al vanzarii la bursa a aproape 10% din Petrom.

"Primul-ministru a avertizat ca nu trebuie sa se ajunga in situatia de a nu vinde acest pachet de actiuni, asa cum s-a intamplat cu pachetul de actiuni Petrom, si de aceea a cerut ca Guvernul sa stabileasca momentul vanzarii in functie de conditiile favorabile de pe piata", au precizat sursele citate.