Boc despre reducerea TVA la alimentatie in turism: Trebuie sa analizam

Premierul Emil Boc a evitat sa se pronunte in mod clar asupra posibilitatii reducerii la 9% a TVA pentru alimentatia din turism, afirmand ca daca va fi posibila din punct de vedere economic, Guvernul va lua aceasta masura, scrie Mediafax.

"Daca, din punct de vedere economic, va fi posibil acest lucru, il vom face! Daca nu va fi posibil, nu il vom face! Orice masura noua trebuie foarte bine analizata, vazut impactul bugetar pe care il are, pentru ca Romania si-a recastigat stabilitatea macro-economica si toti care se uita la Romania astazi ne cer in primul rand stabilitate si predictibilitate. Nu spun nici da, nici nu! Dupa evaluarile care se vor face, va voi putea da un raspuns fundamentat", a spus premierul Boc la Radio Romania Actualitati.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a declarat recent ca in Guvern se poarta discutii pentru reducerea TVA pentru alimentatia din turism la 9%.

"Exista acum o discutie in Guvern prin care incercam sa aducem TVA-ul de 9% si in alimentatia din turism. Astazi TVA-ul in turism este 9% insa numai pentru partea de cazare si mic dejun. Exista o solicitare mai veche a industriei de turism ca si pentru restul alimentatiei din turism (TVA - n.r.) sa fie 9%. Daca din calculele Ministerului Finantelor reiese ca putem suporta o astfel de micsorare a TVA-ului o vom face", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a afirmat ca reducerea TVA la alimentatia din turism ar incuraja investitorii privati sa isi faca pensiuni si sa devina parteneri in marile proiecte finantate in domeniile schiabile si nu numai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri