“GED considera ca aceasta achizitie este o mare oportunitate avand in vedere momentul si ciclul economic in regiune. In plus, buna relatie existenta cu actualul actionar majoritar al Continental Hotels, sustinuta de participatia anteriora a GED in lantul hotelier, pana in anul 2006, va ajuta la realizarea planurilor ce vor pune in valoare potentialul enorm al Grupului hotelier”, au precizat reprezentantii fondului intr-un comunicat de presa.

Un criteriu pentru aceasta noua investitie in lantul hotelier, cea mai mare a fondului din intreaga Europa de Est, au fost estimarile pozitive ale Continental Hotels pentru acest an.

Astfel, compania estimeaza sa atinga la sfarsitul lui 2011 o cifra de afaceri de 21.1 milioane euro si EBITDA de 5.3 milioane euro.

In plus, restructurarile aplicate activitatii Continental din 2010 “au permis reducerea considerabila a costurilor fixe”, potrivit comunicatului.

Citeste si:

“Continental Hotels este cea de-a cincea companie in care se investeste in cadrul acestui sector, dupa operatiunile realizate cu Happy Tour, Travel House, Paravion si Prestige Tour”, se mai explica in comunicat.

Recent, seful Continental Hotels, Radu Enache, anunta planuri de investitii de 3,5 mil. euro in unitatea din Suceava.

Lantul Continental Hotels are in prezent 14 sucursale, cu peste 1.900 de camere, si acopera plaja hoteliera de la doua la cinci stele. Continental Hotels are aproape 1.000 de angajati in unitatile din Bucuresti, Constanta, Oradea, Arad, Sibiu si Targu Mures.