"Dorim construirea unui hipordom national si a unui complex turistic care sa includa hoteluri, zone de agrement si baze de echitatie", a declarat Cezar Petrescu, proprietarul firmei Petrochem Technologies, citat de Mediafax.

Complexul ar include amenajarea unui hipodrom national de trap si galop cu maxim 20.000 de locuri, o pista pentru concursurile de sarituri, baze de antrenament si echitatie si o baza separata pentru echitatie in zona Ogoru-Dor Marunt.

Separat de amplasamentul propus pentru hipodrom, proiectul prevede un centru comercial, trei hoteluri in apropierea bazei de echitatie, parcare supraetajata, pista de biciclete pe o lungime de 30 de kilometri in jurul localitatii Dor Marunt si doua cladiri de birouri.

Firma detine 70 hectare de teren extravilan si aproximativ 2.600 metri patrati de teren intravilan in Dor Marunt, unde vor fi construite birourile si spatiile tehnice necesare primei faze a proiectului.

Citeste si:

Petrochem Technologies vrea sa dezvolte proiectul printr-un parteneriat public-privat, la care Romsilva, proprietarul hergheliei Dor Marunt si a terenului sa participe cu acestea.

"Inceperea discutiilor cu partile implicate in proiect, respectiv Romsilva si Primaria Dor Marunt, a avut loc in luna mai a acestui an si speram ca cel tarziu la sfarsitul acestui an Romsilva sa declanseze procedura de initiere a parteneriatului public-privat", a spus Petrescu, care estimeaza valoarea proiectului la 65-66 milioane de euro, investitie care se va derula in doua faze.

Singura problema este ca si Romsilva, si Ministerul Mediului, isi paseaza una celeilalte responsabilitatea initierii parteneriatului.