Aproximativ 4.000 de turisti straini isi vor petrece vacantele in Romania anul viitor, prin reprezentanta grupului german TUI in Romania, iar aceasta cifra s-a putea dubla in fiecare an pe o perioada de 3-4 ani, potrivit estimarilor lui Dragos Anastasiu, presedintele Grupului Eurolines, companie partenera TUI in Romania.
“Nu ne imaginam decat ca in fiecare an sa dublam cel putin aceste cifre in urmatorii 3-4 ani. De la 1.000 si ceva de turisti straini anul acesta, vom ajunge la aproximativ 4.000 in 2012”, a spus Anastasiu.

El a adaugat ca aproximativ 5.000-6.000 de romani vor calatori in strainatate anul viitor prin intermediul agentiilor care vor purta numele de TUI Travel Center prin Eurolines.

Eurolines anunta in luna iulie ca va prelua operatiunile din Romania ale grupului german TUI si va integra in grup si compania Danubius Travel din Constanta, prin intermediul careia ajung in Romania turistii straini trimisi de TUI.

Harald Kraus, directorul de vanzari al TUI a declarat ca in urmatorii trei ani compania va detine 100 de agentii de turism pe piata din Romania.

“Proiectul prevede ca 25 dintre cele 52 de agentii Eurolines sa fie rebranduite in perioada urmatoare in TUI Travel Center prin Eurolines, iar in urmatorii trei ani vrem sa ajungem la un numar de 100 de agentii”,a spus Harald Kraus.

Potrivit reprezentantilor celor doua companii, negocierile pentru preluarea operatiunilor din Romania ale grupului german TUI de catre Eurolines au durat doi ani.

“Am fost in cautarea unei solutii si pentru piata din Romania si am cautat destul de mult timp acest partener, care are atat marimea, cat si experienta necesara”, a spus Harald Kraus.

“Chiar daca suntem o companie mare, cand intram pe o piata noua avem nevoie sa o facem in colaborare cu un partener local”, a spus Klaus Pumpel, CEO TUI Austria Holding.

Legat de preturile practicate de reprezentanta locala a TUI, Anastasiu a precizat ca se vor situa la acelasi nivel cu cele practicate in Germania.

Eurolines a incheiat in luna iunie un parteneriat cu TUI Travel PLC, companie inregistrata in Marea Britanie si controlata de grupul german TUI, liderul mondial in domeniul turismului, in urma caruia o parte importanta din ofertele turistice din agentiile turoperatorului roman va fi reprezentata de produsele TUI.

Grupul Eurolines estimeaza pentru acest an afaceri de 28-29 milioane de euro, 25% din valoare fiind reprezentanta de partea de turism.

TUI Travel PLC are circa de 30 de milioane de clienti anual si aproximativ 50.000 angajati. La nivel mondial, grupul TUI este impartit in trei directii principale: TUI Travel, TUI Hotels&Resorts si Cruises.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri