Romania va adera la un proiect pilot lansat de Comisia Europeana, la care participa mai multe tari si companii din Europa, dar si din America de Sud, de promovare turistica si incurajarea activitatii in extrasezon, potrivit Mediafax.

"Sunt foarte bucuros ca doamna ministru Udrea (Elena Udrea, ministrul Turismului, n.r.) a acceptat ca Romania sa participe la un proiect pilot al Uniunii Europene, la care au aderat deja cateva state membre, companii aeriene, turoperatori si organizatii private", a declarat Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene si responsabil pentru industrie si antreprenoriat, dupa o intalnire cu oficialul roman.

Proiectul urmareste sa atraga turisti in extrasezon, la preturi mici, dar si sa incurajeze schimbul de turisti intre Europa si America de Sud.

"Comisia Europeana coordoneaza proiectul, care va fi promovat in America de Sud si Europa. Romania va semna aderarea in cateva saptamani, iar printre tarile care au semnat deja se numara Franta, Spania si Italia", a spus Tajani.

El a adaugat ca au aderat la proiect si companii aeriene, printre care British Airways, Lufthansa sau Alitalia.

"Acest proiect va crea prezente turistice importante, dar va duce si la crearea de noi locuri de munca pentru tineri. Daca acest proiect va evolua bine, intentionam sa incheiem parteneriate si cu Australia si Israel", a mai spus oficialul european.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a spus ca a discutat cu Tajani si despre intentia Comisiei Europene de a crea un brand turistic european, care sa fie promovat pe celelalte continente, dar si despre atragerea in Europa a turistilor chinezi.

O alta tema de discutie a fost infiintarea unei rute europene de pelerinaj, care sa includa si Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii investesc de 17 ori mai mult in bautura decat in cultura