Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a finalizat o investitie de 33 milioane lei intr-un mini-port turistic la Sfantu Gheorghe, in judetul Tulcea, care a fost inaugurat sambata in prezenta ministrului de resort Elena Udrea.
Obiectivul a fost realizat in baza unui proiect apartinand Consiliului Judetean Tulcea, inclus in subprogramul national de turism "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre", finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), informeaza Mediafax.

La eveniment au participat si sefi ai misiunilor diplomatice acreditate in Romania, aflati in vizita in Delta Dunarii, se precizeaza intr-un comunicat al MDRT.

Investitia a avut o valoare totala de 33 milioane lei, din care 32 milioane lei au reprezentat finantarea MDRT.

Proiectul a cuprins amenajarea a patru bazine cu o capacitate totala de locuri de acostare de 108 ambarcatiuni mici si 15 ambarcatiuni mari, cu lucrarile hidrologice aferente fiecarui bazin, amenajarea estacadei de acostare nave de pasageri, a cladirii administrative si a unui mic atelier de reparatii urgente, realizarea unei parcari pentru adapostirea ambarcatiunilor pe timpul iernii, a platformei post de transformare in anvelopa proprie, construirea de cabine de paza si supraveghere si, nu in ultimul rand, lucrari de imprejmuire a bazinelor.

"Realizarea mini-portului a dus la infiintarea de noi locuri de munca, a creat conditii la standarde europene pentru acostarea vaselor de pasageri care ajung in zona, realizand premisele dezvoltarii pe termen lung a turismului in zona", se mai arata in comunicat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri