Cele mai tranzactionate sunt apartamentele confort doi si trei. Vanzarea unei locuinte din centru, o adevarata performanta
Apartamentele din Ferentari, Rahova si cele confort doi si trei au devenit vedetele tranzactiilor imobiliare cu locuinte din Capitala. Cauza: preturile din ce in ce mai ridicate si inaccesibile chiar si celor cu venituri mari. "Oamenii se orienteaza in functie de banii pe care ii au in buzunar. Pentru ca in ultimele luni preturile au crescut chiar si cu 50%, multi se vad in situatia de a nu putea cumpara decat un apartament foarte prost sau in zonele marginase. Am ajuns sa vindem in zone precum Ferentari, unde apartamentele erau parasite de proprietari", spun specialistii in domeniul imobiliar.

Mai mult, pentru asemenea locuinte preturile au sarit de 25.000 euro. Astfel, pentru un apartament cu doua camere, confort doi, din Ferentari proprietarul cere 26.000 euro. "Acum au succes apartamente pe care nu le-am putut vinde tot anul trecut. Stateam cu ele si nu credeam ca vor fi cumparate vreodata. In ultima perioada, apartamentele confort doi si trei sunt cele mai tranzactionate", ne-a precizat reprezentantul unei agentii imobiliare. Agentii spun ca desi ei sunt de multe ori acuzati de fortarea cresterii preturilor, vina nu este a lor, dimpotriva.

"Eu as prefera ca locuintele sa fie mai ieftine si sa se vanda. Decat sa-mi rup pantofii facand 20 de vizionari, mai bine sa-l vand imediat", sustine reprezentantul unei agentii. Presiunile sunt insa foarte mari pentru a mentine preturile ridicate. "Daca scot pe piata un apartament mai ieftin sunt luat la intrebari.

De exemplu, daca un client vrea sa vanda un apartament de trei camere in Vitanul Nou la 60.000 euro, primesc imediat telefoane si sunt intrebat cum imi permit sa promovez un astfel de pret cand in zona pretul este de 80.000 euro", ne povesteste un alt agent imobiliar. In aceste conditii, specialistii estimeaza ca tendinta ascendenta a preturilor va continua in lunile urmatoare.

"Eu lucrez in acest domeniu de foarte multi ani si nu am decat o explicatie pentru aceasta crestere de preturi: a innebunit lumea! Ma confrunt tot mai des cu situatii in care proprietarii isi modifica pretul de la o ora la alta. Ii gasesc client si cand totul este pregatit sa incheie contractul, se trezeste ca vrea sa mai adauge 5.000 euro la pret", ne-a precizat reprezentantul unei agentii imobiliare. In noile conditii, apartamentele din zonele centrale sunt foarte greu de vandut. "De la inceputul anului, in zonele bune, precum Unirii, nu am vandut nimic", ne spune patronul unei agentii. Un alt agent spune ca la el situatia este putin mai buna: a vandut doua apartamente in centru.

"Adevarul este ca in Bucuresti oferta de locuinte a scazut foarte mult pentru ca spatiul locativ este acelasi din anii '80. Daca in urma cu cinci ani aveam zilnic 100-150 oferte, acum apar doar cinci clienti care vor sa vanda. Cererea de locuinte este insa din ce in ce mai mare. Problema este ca in curand nu vor mai avea ce cumpara la preturi rezonabile", a concluzionat un specialist in domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri