Primaria Baile Herculane vrea sa construiasca un Aquaparc in statiune, proiect cu o valoare estimata de 31,1 milioane lei (7,2 milioane euro), fara TVA si finantat din fonduri bugetare, informeaza Mediafax.
Contractul de proiectare si executie a Aquaparcului Therme Herculi va fi atribuit prin licitatie deschisa, criteriile de atribuire fiind pretul ofertei, cu o pondere de 50%, termenul de predare al proiectului (30%), termenul de finalizare (3%), perioada de garantie (2%) si metodologia de executie (15%).

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 decembrie, iar durata de finalizare a proiectului va fi de 16 luni de la data atribuirii contractului.

Fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat (95%) si de la cel local (5%).

Proiectul este inclus in strategia de dezvoltare a turismului balnear, initiata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care este ordonatorul principal de credite pentru aceasta investitie, se arata in caietul de sarcini a licitatiei.

"Orasul Baile Herculane este o statiune de interes turistic national si international, dispunand de 5.321 locuri de cazare. Construirea Aquaparcului din statiunea Baile Herculane este o investitie absolut necesara pentru dezvoltarea turismului in zona, statiunea avand resursele necesare pentru aceasta: apa sulfuroasa, termominerala, apa termosalina. Impactul Aquaparcului va fi unul de proportii asupra turismului din statiune, reusind sa aduca numarul de turisti necesar pentru a obtine un grad inalt de ocupare. Functiunea cestei dotari nefiind una cu specific balnear, ci mai mult de agrement si loisir, vine sa completeze un gol in privinta ofertei turistice", se precizeaza in document.

Aquaparcul va include bazine de inot interioare si exterioare, tobogan, spatii de relaxare cu sezlonguri si pentru alimentatie publica.

Terenul pe care se va realiza investitia este situat pe un versant de munte in zona nordica a statiunii, pe malul drept al raului Cerna.

Faza de executie ar putea crea aproximativ 120 de locuri de munca, iar cea de operare are prevazuta 34 de posturi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri