Numarul turistilor cazati in unitatile de profil din Romania a crescut in septembrie cu 18,7% fata de luna similara a anului trecut, la peste 688.000, din care 24,7% au fost turisti straini, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica si date publicitatii de Mediafax.

Sosirile in hoteluri au detinut in septembrie o pondere de 78,1% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 18,3% fata de aceeasi luna din 2010.

Si innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica au crescut cu 8,8%, la 1,8 milioane.
Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in septembrie 81,2% din total, in timp ce innoptarile turistilor straini 18,8%.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in luna septembrie de 696.600, in crestere cu 6,9% fata de aceeasi luna a anului trecut. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (93,1%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 56,5% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (32,8%), Bulgaria (18,1%), Germania (10%), Italia (8,2%) si Polonia (5%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de un milion, in crestere cu 4,6% comparativ septembrie 2010. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 72,4% din total.

In primele noua luni, comparativ cu perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, atat sosirile, cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, au inregistrat cresteri cu 16%, la 5,4 milioane, si respectiv cu 12,5%, la 14,1 milioane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Setari Cookie-uri