MDRT a lansat luni la targul de turism World Travel Market, care se desfasoara in perioada 7-10 noiembrie la Londra, un ghid al statiunilor balneoclimaterice romanesti, incepand astfel o campanie de promovare a turismului balnear in Marea Britanie, informeaza Mediafax.

"Vrem sa deschidem piata britanica pentru turismul balnear, care nu a fost promovat pana acum in acest spatiu. Practic, segmentul balnear a devenit o prioritate pentru Romania odata cu lansarea de anul trecut a brandului turistic", a declarat Maria Iordache, directorul Biroului de Promovare a Romaniei la Londra.

Ea a adaugat ca va urma promovarea statiunilor balneare romanesti in presa britanica, iar Biroul de Turism va contacta firmele britanice specializate in segmentul balnear si le va prezenta oferta Romaniei.

Maria Iordache a mai spus ca in primele opt luni ale acestui an au ajuns in Romania circa 80.000 de turisti din Marea Britanie, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru acest an, ea estimeaza peste 120.000 de turisti britanici in Romania, numar care il va depasi pe cel inregistrat anul trecut.