Compania aeriana Lufthansa va introduce din vara anului viitor o noua destinatie in Romania, pe ruta Berlin-Bucuresti, si va dubla frecventa curselor Sibiu-Munchen, la 14 zboruri pe saptamana, potrivit Mediafax.

Zborurile Bucuresti-Berlin vor fi operate de patru ori pe saptamana, din 3 iunie 2012, cu avioane Airbus 320 si 319 nu mai vechi de doi ani.

"Odata cu deschiderea noului aeroport din Berlin, vom avea curse spre Bucuresti si astfel, alaturi de Germanwings (divizia low-cost a Lufthansa - n.r.), vom deveni singura companie care are zboruri directe pe aceasta ruta. Am ales Bucurestiul si nu alt oras din regiune pentru ca vedem un potential mare pentru traficul dintre cele doua orase", a declarat miercuri intr-o conferinta de presa, directorul general al Lufthansa pentru Europa Centrala si de Est, Ofer Kisch.

Kisch a spus ca Lufthansa si Germanwings nu vor intra in competitie pentru ruta Bucuresti-Berlin intrucat cursele celor doua companii se vor completa, clientii avand posibilitatea ca pe acelasi bilet un zbor sa fie cumparat la Lufthansa si celalalt la compania low-cost.

Numarul pasagerilor transportati in Romania a crescut in primele noua luni cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"In ceea ce priveste numarul calatorilor, pe primele noua luni am avut o crestere de 20% si cred ca ne va aduce la sfarsitul anului o cifra pe care nu am mai vazut-o in Romania de foarte multi ani", a spus Kisch, fara sa prezinte numarul de pasageri.

Anul trecut, compania a transportat in Romania 650.000 de pasageri si peste un milion de calatori la nivel de grup (incluzand si companiile Germanwings, Austrian Airlines si Swiss Air).

Din numarul total al pasagerilor, aproximativ jumatate raman la destinatie, 25% aleg conexiuni catre alte destinatii din Europa, iar restul continua zborul in celalalte regiuni ale globului.

In Romania, grupul Lufthansa opereaza peste 100 de zboruri saptamanale pe aeroporturile din Bucuresti (Otopeni), Timisoara, Sibiu, Cluj-Napoca si Iasi. Cea mai des utilizata ruta este catre Munchen, urmata de Frankfurt.

Potrivit datelor proprii, cota de piata a grupului in Romania este de 23%.

La nivel mondial grupul Lufthansa, format din companiile Lufthansa, bmi, Germanwings, Austrian Airlines si Swiss Air, a transportat anul trecut 91,1 milioane pasageri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bank of China intra pe piata din Romania