Agentiile de turism anunta organizarea primelor curse charter catre Cipru. Tarifele inca nu s-au stabilit, insa se anticipeaza ca vor fi apropiate de cele practicate pentru insulele grecesti. Vremea insorita in majoritatea zilelor din an este magnet pentru turisti.
Primul charter catre Insula Afroditei va decola de Pasti. Dupa aceea, in timpul sezonului, se va organiza cite o cursa charter saptaminal. Programul este derulat de trei agentii: Prestige Tours, Butterfly si Ultramarin Travel. Pina acum, turistii care mergeau in Cipru foloseau doar cursele de linie. Prin introducerea Ciprului, dupa ce anul trecut a aparut Rhodosul, oferta devine mai tentanta pentru cei care doresc sa-si petreaca vacanta pe o insula. Preturile nu au fost inca stabilite, insa se asteapta sa fie apropiate de cele pentru Creta, poate mai mari cu 10%. Se vor organiza programe pentru statiunile Paphos, Agia Napa, dar si pentru Limassol si Larnaca.

Peste 2.000 de turisti

Se asteapta ca aceasta destinatie sa se bucure de succes, mai ales ca Grecia si insulele grecesti au fost cele mai cautate destinatii anul trecut. Cum numai cursele charter au o capacitate de 1.750 de locuri, se asteapta ca in acest sezon turistic peste 2.000 de turisti romani sa-si petreaca vacanta in Grecia. Principalul atu al acestei destinatii il constituie vremea. Aproximativ 90% dintre zilele anului sint insorite. In general, ploua in lunile decembrie si ianuarie. De altfel, vremea este buna pentru plaja si pentru baie din luna martie pina in octombrie.

Oferta pentru toate gusturile

Cei care doresc o vacanta mai linistita pot alege zona Paphos, in timp ce aceia care doresc agitatie si mai multe posibilitati de distractie pot opta pentru Agia Napa sau Protaras. De asemenea, Limassolul ofera posibilitati de petrecere a concediului pe malul marii. Ca si in cazul celorlalte insule, si aici apa este foarte clara, plajele au nisip fin, iar peisajele sint pitoresti. Nu trebuie omise excursiile care se pot face pe insula. Baile Afroditei, locul unde se spune ca zeita ar fi fost vazuta de Adonis, reprezinta doar un exemplu. Turistii trebuie sa stie ca preturile sint destul de mari. Astfel, o masa de prinz poate costa mai mult de cinci lire cipriote, iar un euro valoreaza in jur de 0,56 lire. De asemenea, o sticla de apa de 1,5 litri ajunge la 0,30 lire.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri