Viena, Budapesta si Praga se afla in topul destinatiilor de vacanta preferate de romani in perioada sarbatorilor de iarna, potrivit datelor furnizate de site-ul de rezervari hoteliere HotelPeeps.ro, dezvoltat si detinut de producatorul locali de aplicatii on-line Zitec.


Dincolo de Viena, Budapesta si Praga, romanii trec pe lista de destinatii de vacanta de iarna si alte orase europene precum Paris, Londra sau Milano.

Nu sunt excluse nici Istanbul, Roma sau Amsterdam, recunoscute pentru farmecul aparte din perioada Sarbatorilor.

Conform datelor HotelPeeps.ro, in perioada de dinaintea Craciunului cel mai mic pret mediu pentru o singura noapte de cazare la un hotel de pana la cinci stele se inregistreaza in Budapesta in perioada 9 – 15 decembrie, de 33 de euro.

Pentru Praga, romanii se pot caza in perioada 1-5 decembrie cu un cost mediu de 39 de euro pe noapte.

Cu ajutorul functionalitatii de rezervari a HotelPeeps.ro, utilizatorii pot gasi oferte de pret de Craciun pentru sejururi chiar si cu 50% mai mici comparativ cu pretul mediu al pietei, se arata in comunicat.

„Un astfel de exemplu este o vacanta de 4 nopti la un hotel de 4 stele in Praga cu 209 de euro, incepand cu data de 23 decembrie”, potrivit sursei.

In ceea ce priveste hotelurile de 5 stele din orasele aflate in topul destinatiilor dorite de romani in preajma Sarbatorilor, cele mai ieftine oferte se pot gasi in Budapesta, cu un pret mediu de 65 euro/noapte in zilele de 24 si 25 decembrie, si Praga, cu un cost mediu de 75 de euro/ noapte in perioada 11 – 25 decembrie.

De Revelion preturile cresc cu 10% pana la 210%

Datele HotelPeeps.ro mai arata ca in perioada 26 decembrie – 1 ianuarie, preturile medii pentru o noapte de cazare in orasele preferate de romani pot creste cu marje cuprinse intre 10% si 210%.

Astfel, cele mai mici majorari de preturi se inregistreaza la Milano, pana la 14%, si Londra, cu maximum 35%. La polul opus, in Praga majorarile ajung chiar si la 210%, in timp ce la Viena sunt de 121% iar la Budapesta de 112%.

Pretul mediu pentru un sejur de Revelion porneste de la 70 de euro/noapte incepand din data de 30 decembrie, la Budapesta, si ajunge la 214 euro/noapte la Amsterdam, in aceeasi perioada, pentru un hotel de pana la 4 stele inclusiv.

Pentru cine doreste o locatie de lux, la Londra preturile medii pot ajunge chiar si la 294 de euro/noapte in perioada dintre Craciun si Revelion, in timp ce la Amsterdam depasesc 280 de euro/noapte. In Budapesta, o noapte de cazare la un hotel de 5 stele costa, in medie, 120 de euro pe noapte in perioada amintita.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
S-a deschis primul muzeu dedicat iubitorilor de selfie-uri