Romania va gazdui Editia de Iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, dupa ce a primit acceptul Comitetul Olimpic European, in cadrul Adunarii Generale care s-a desfasurat la Soci (Federatia Rusa). Vezi ce a adus avantajul Romaniei.

„Aceasta decizie a venit ca urmare a faptului ca dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive pe Valea Prahovei este intr-un stadiu avansat, iar statiunile montane sunt pregatite sa gazduiasca un astfel de eveniment”, potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului.

La reuniunea de la Soci au participat, printre altii, Jacques Rogge (presedintele Comitetului Olimpic International), Patrick Joseph Hickey (presedintele Comitetului Olimpic European), Alexander Zhukov (vicepremierul Federatiei Ruse) si George Scripcaru (presedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013).

In cadrul Adunarii Generale, reprezentantii Comitetului de Organizare al FOTE 2013 au prezentat raportul de progres privind stadiul pregatirii Romaniei din punctul de vedere al infrastructurii turistice si sportive.

In urma raportului a reiesit ca Romania se incadreaza in graficul de organizare convenit cu Comitetul Olimpic European. Delegatia romana s-a angajat ca, pana la sfarsitul lunii octombrie 2012, cand va avea loc ultima vizita de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza si restul de lucrari care sunt inca in executie.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat ca decizia Comitetului Olimpic European este o confirmare a eforturilor de investitii pe care MDRT si Guvernul Romaniei le-au desfasurat in ultimii ani in statiunile de pe Valea Prahovei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismul investeste aproximativ 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive necesare organizarii FOTE 2013. Printre investitii se numara extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, cu peste 40 de kilometri de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor (instalatii de transport, tribune, parcari s.a.), amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu, construirea a doua patinoare noi, dotarea cu instalatii de inzapezire artificiala a tuturor partiilor si amenajarea unui lac de acumulare pentru inzapezire.

Sursa foto : freedigitalphotos.net

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri