Grupul eSky, cu activitate in domeniul vanzarilor online de bilete de avion, care detine sucursale si in Romania, anunta lansarea pe piata de turism din Brazilia a sucursalei eDestinos.com.br. La conducerea sediului din America de Sud a fost numit un roman. Vezi despre cine este vorba.
Prin deschiderea agentiei din Brazilia la 1 decembrie, eSky devine primul grup european care patrunde pe piata de turism online din America de Sud.

Compania mai detine sucursale in Polonia, Bulgaria si Romania.

La conducerea noului sediu din Brazilia a fost numit Marius Turbatu, care a detinut pana in august 2011 functia de director al eSKY Romania, sucursala autohtona a grupului european.

Conform Internet World Stats (august 2011), in Brazilia sunt aproximativ 76 milioane de utilizatori de internet, reprezentand 37,4% din populatie, iar procentul de brazilieni care se conecteaza saptamanal la s-a dublat in ultimii patru ani. Rata de crestere a adoptarii internetului in Brazilia este intensa, dupa cum arata si cifrele oficiale, specialistii preconizand o crestere de 30% in urmatorii 2 ani a numarului de utilizatori.

Cifrele citate de organizatiile pozitioneaza Brazilia pe locul cinci in lume ca numar de conexiuni la internet.

„Asa cum era de asteptat, conectarea la web a modificat profund piata turismului din Brazilia, care anul acesta a avut o crestere de aproximativ 20% si este in continua expansiune. In 2011, rata de penetrare a turismului online in America Latina a fost de 18 procente, Brazilia pozitionandu-se – alaturi de China si India – ca una din cele mai mari piete in curs de dezvoltare, cu o valoare estimata la 4 miliarde de dolari”, se arata intr-un comunicat.

Numarul de zboruri pe distante lungi din si spre Brazilia s-a dublat in perioada 2000-2008, la aproape 3 milione de curse, iar procentul tranzactiilor efectuate pe internet a cunoscut in acelasi interval o expansiune cu 43 de procente, potrivit Valor Economico. Cota de piata in turism esti impartita intre cele peste 10.000 de agentii, din care in jur de 65 inregistreaza anual vanzari de peste 1 milion de dolari.

Esky Travel Search SRL, operatorul ESky.ro, a crescut foarte puternic in 2010, generand afaceri de 3,8 mil. euro, comparat cu doar 127.000 euro in 2009. Compania a trecut de asemenea pe profit, la 51.000 euro, comparat cu pierderi de 1.500 euro in 2009. eSKY.ro este reprezentant al eSKY.pl, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata turistica poloneza pe segmentul vanzarii online de bilete de avion.

Compania a fost lansata in Romania la sfarsitul lui 2009 si este specializata in vanzarea online a serviciilor de calatorie: bilete de avion, asigurari de calatorie si rezervari hoteliere.

Vezi aici cum au evoluat anul trecut cele mai importante companii de rezervari bilete avion online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri