Hotelurile din Capitala, clasificate la una si doua stele, sint de sapte ori mai putine decit cele scumpe. Locurile de cazare oferite de cele 12 hoteluri sint de sase ori mai putine decit cele disponibile pe segmentul trei-cinci stele.

Capitala Romaniei are un deficit de camere de cazare pentru clientii medii care se adreseaza hotelurilor de o stea si doua stele.

Stam foarte prost pe acest segment, unde cererea este destul de mare, iar Bucurestiul nu ofera prea multe solutii pentru acesti clienti, fie ei grupuri de turisti romani sau straini cu venituri mai modeste sau romani aflati in delegatie, a declarat presedintele comisiei de Incoming al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Gheorghe Fodoreanu.

Mai multa ieftineala

In prezent, Bucurestiul are o capacitate totala de cazare de 7.200 de camere, repartizate pe 84 de hoteluri. Doar 1.200 de camere sint de o stea si doua stele.

La ora actuala sint opt hoteluri de doua stele si patru de o stea, cind ar putea fi dezvoltate mult mai multe facilitati de acest gen, a spus secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, Mihai Rasnita.

Fodoreanu sustine ca aparitia mai multor hoteluri de acest gen ar putea duce la scaderea pretului camerelor de hotel din Romania in urma cresterii concurentei.

Pentru conducatorii de TIR-uri

Noile hoteluri ieftine ar trebui amplasate, potrivit specialistilor, atit la punctele de intrare in Capitala, spre Autostrada Bucuresti - Pitesti, Autostrada Soarelui sau viitoarea Autostrada Bucuresti - Brasov, cit si in centru, daca nu afecteaza aspectul estetic al orasului.

Si in centru este nevoie de astfel de hoteluri, conditia este ca acestea sa nu fie plasate la strada pentru a nu afecta aspectul estetic al unor strazi cu istorie bogata precum Calea Victoriei, a precizat Rasnita.

Dintre cele patru hoteluri de o stea, cele mai importante sint Cerna, care dispune de 82 de camere, si Carpati, cu 48 de camere.

Pe segmentul de doua stele, cele mai mari hoteluri sint Astoria cu 167 de camere, Triumf - 98, Est - 63 si Dacia - 40 de camere. In special studentii sau conducatorii de tiruri reprezinta un segment care cauta astfel de facilitati de cazare, a spus Mihai Rasnita.

Bucurestiul nu sta bine nici la capitolul pensiuni sau hosteluri. Capitala are 26 de pensiuni, trei hosteluri si un hotel pentru tineret, potrivit informatiilor furnizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri