Prin Programul Sapard zona Vaii Jiului va beneficia de o noua structura turistica la cele mai inalte standarde.Astfel, in municipiul Petrosani se va moderniza cabana Popasul Haiducilor, proiect cu o valoare de peste 670.000 de lei, din care contributia financiara nerambursabila Sapard este de 335.507 lei. Proiectul a fost declarat eligibil in luna noiembrie 2005 si este finantat in cadrul masurii de dezvoltare a activitatilor economice in mediul rural, (Masura 3.4) submasura Alte tipuri de turism.

Daca prin submasura de Turism rural au fost finantate, la nivelul tarii, 271 de proiecte privind constructia de pensiuni agroturistice, valoarea acestora depasind 22 de milioane de euro, submasura Alte tipuri de turism rural nu a atras decat 19 proiecte. Cu alte cuvinte, exista posibilitatea ca fondurile destinate pensiunilor agroturistice sa se epuizeze in scurt timp, ramanand, insa, alternativa constructiei de cabane, sate de vacanta, campinguri, pentru care Agentia Sapard mai dispune de aproximativ 23 de milioane de euro.

Acest proiect este singurul finantat pana in prezent de Programul Sapard in Valea Jiului, zona defavorizata si cu o situatie foarte dificila in ceea ce priveste nivelul de ocupare a fortei de munca. Situata la iesirea din municipiu, cabana are acces la partia de schi, dar si la alte atractii montane din zona. Desi este in intravilanul unui oras, cabana a primit finantare prin simpla prezentare a unei adeverinte eliberate de primarie care atesta conform Ordinului 173/2005 amplasarea in mediul rural.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri