Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vrea sa deruleze in parteneriat public-privat proiecte precum constructia ansamblului imobiliar Esplanada Bucuresti, aeroportul din localitatea Alexeni, Ialomita, si dezvoltarea bazei de tratament Ana Aslan, potrivit ministrului de resort, Elena Udrea.
Ea a afirmat ca a preluat dezvoltarea "celebrului proiect Esplanada" si cauta un investitor privat pentru dezvoltarea acestuia.

"Avem un proiect de parteneriat public-privat legat de dezvoltarea aeroportului de la Alexeni, un aeroport care astazi este inchis, nefolosit, si un parteneriat pentru dezvoltarea bazei Ana Aslan si transformarea acesteia intr-un centru de sanatate, asa cum a fost pe vremuri", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Elena Udrea a amintit si de realizarea cadastrului national, tot printr-un parteneriat public-privat.

"Speram ca in ianuarie sa incepem procedura de gasire a partenerului privat, avem oferta de la Samsung, dar intre timp mai sunt si alte companii care si-au aratat interesul de a intra in acest parteneriat", a mai spus ministrul.

Alte proiecte pentru care institutia vrea sa gaseasca investitori privati sunt sala polivalenta si eco-cartierul din Ghencea, ambele din Bucuresti.

250.000 de apartamente pe lista pentru reabilitare

Tot in 2012, MDRT intentioneaza sa reabiliteze termic circa 250.000 de apartamente, dupa ce a primit avizul Comisiei Europene de a transfera pentru reabilitare sume de la alte programe, a mai spus minsitrul. Reabilitarile termice cu fonduri europene vor incepe in primavara anului viitor.

Anul viitor, ministerul isi propune sa inceape constructia prin parteneriat public-privat de locuinte destinate inchirierii pentru tineri.

"Am obtinut acordul Comisiei Europene de a construi locuinte pentru tineri din bani privati. Speram ca astfel sa putem raspunde solicitarilor de 100.000 de locuinte la nivel national", a spus Udrea.

In primavara incep exproprierile pe litoral

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai anuntat ca va incepe in primavara anului viitor exproprierile si demolarea unor constructii de pe litoral, prima statiune vizata fiind Eforie Nord.

"In aceasta primavara, iarna, din ianuarie incolo, vom incepe procesul exproprierilor pe litoral, cu statiunea Eforie Nord, si vom continua, pe masura ce vom reusi sa ducem la bun sfarsit exproprierile si demolarile, si reamenajarea zonei costiere", a afirmat Udrea.
Ea a sustinut ca turistii vor avea parte la vara, cel putin in Eforie, de un litoral modern, comparabil cu al altor destinatii "de soare si plaja".

Stadionul National ar trebui sa produca bani, nu sa consume

Stadionul National ar trebui sa fie gazda unor evenimente saptamanale si sa "produca" bani, nu sa consume, a mai spus Elena Udrea. "Stadionul national este o investitie de 250 de milioane de euro care din cand in cand este folosita la un meci de fotbal, atunci cand nu sare gazonul", a spus ea.

Udrea a adaugat ca investitia trebuie sa "produca" bani.

"Dar asta mai inseamna si ca cel care il administreaza, si anume Primaria Capitalei, sa fi fost in stare sa aduca un operator calificat, profesionist", a mai spus ea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri