Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din statiunea Olimp de pe litoral, cumparat la inceptul anului 2008 cu 30 de milioane de euro de catre omul de afaceri Josef Goschy, a fost scos la vanzare pentru suma de 60 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Vreau sa vand complexul hotelier pentru ca am nevoie de bani pe care sa-i investesc in celelalte hoteluri din lant. Vreau sa modernizez hotelurile Belvedere din Cluj si Moldova din Iasi. Vreau sa modernizez si doua hoteluri pe care le am in Orsova si Suceava si care acum sunt inchise", a declarat Josef Goschy, proprietarul lantului hotelier Unita Turism.

El a spus ca suma de 60 de milioane de euro pe care o cere pe complexul format din cele trei hoteluri din Olimp este negociabila.

Goschy a cumparat pachetul majoritar de actiuni la inceputul anului 2008 de la AVAS, pentru suma de circa 80 milioane lei (22,2 milioane de euro). Pachetul majoritar de actiuni al firmei Olimp Estival (54%) a fost adjudecat de Unita Turism Holding in urma unei licitatii organizate in decembrie 2007 si la care au mai participat firmele Phoenicia Hotels, detinuta de omul de afaceri Mohammad Murad, si Sulina Estival 2002, controlata de firma de constructii Celco din Constanta.

Restul actiunilor detinute de Unita, pana la 96%, au fost cumparate in urmatoarele luni de la SIF Transilvania, iar valoarea totala a investitiei, incluzand si cumpararea pachetului majoritar, a urcat la circa 30 de milioane de euro, potrivit delaratiilor lui Josef Goschy.

La vremea achizitiei, omul de afaceri declara ca vrea sa investeasca in complexul din Olimp, care cumuleaza 750 de camere, circa 30 milioane euro pentru ridicarea gradului de confort la patru stele.

Urmareste oferta actualizata pentru cazare la hotel Belvedere in Olimp.

Intrebat atunci de ce a cumparat cele trei hoteluri, Goschy a raspuns: "Sunt lant hotelier si vreau sa fiu si mai mare decat am fost. Ala care e multumit in viata cu ce are, e un om sarac".
Dupa cinci ani, cu filosofia de viata schimbata si gandind, poate, ca sarac este pana la urma cel care are nevoie de bani, omul de afaceri spune ca a investit in complexul hotelier la care vrea acum sa renunte doar doua milioane de euro.

"Complexul Amfiteatru, Belvedere si Panoramic a fost pe vremuri perla litoralului romanesc. Terenul aferent constructiei are o suprafata de 59.000 de metri patrati", a mai spus Goschy.
Josef Goschy a vandut in luna decembrie a anului 2009 hotelul pe care il detinea in Targu Mures catre o firma din oras, Voiajor SRL.

Unita Turism detine 25 de hoteluri care cumuleaza peste 3.500 de camere si 7.000 de locuri in restaurante, fiind cel mai mare lant hotelier din Romania.

Goschy este, totodata, unul dintre cei mai importanti hotelieri de pe litoral, cu cele trei hoteluri din Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic), trei unitati in Mamaia (Comandor, Amiral si Orfeu) si alte doua la Cap Aurora (Onix si Safir).

Vezi oferta actuala de cazare pe litoralul romanesc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri