Operatorul aerian de linie Tarom a transportat anul trecut 2,19 milioane de pasageri, nivel similar cu cel inregistrat in 2010, pierzand pentru prima data pozitia de cel mai mare transportator aerian, loc obtinut de Wizz-Air, dupa o crestere de 29%, la 2,7 milioane de pasageri.
„In anul 2011 au fost implementate masuri de optimizare a retelei de rute, masuri care s-au reflectat in faptul ca numarul de pasageri a ramas constant in conditiile in care capacitatea noastra a fost diminuata cu 9% fata de anul 2010, in scopul eficientizarii operatiunilor. Tot in acest context, anul trecut au iesit din flota 2 avioane de tip Boeing 737-800, care la sfarsitul anului au fost relivrate catre proprietar”, au declarat reprezentantii companiei aeriene.

In 2011, Tarom si-a mentinut o cota de piata constanta, de 22% in Romania, cu 2,19 milioane pasageri transportati. Cota de piata pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) a fost de 40%, pe segmentul curselor regulate si al curselor charter.

„Cota de piata a fost mentinuta la acelasi nivel cu cel de anul precedent, in conditiile in care operatorul aerian roman a redus numarul curselor regulate externe, incetand operarea pe anumite destinatii precum Bari, Valencia, Zürich si Riga, si in conditiile in care si alte companii aeriene au intrat pe piata romaneasca in cursul anului trecut”, au mai spus oficialii Tarom.

Pe segmentul curselor regulate interne in Romania Tarom a inregistrat o crestere a cotei de piata cu 7% fata de aceeasi perioada din anul precedent, ajungand la o cota de 84%. Numarul de pasageri au crescut cu 6%, in conditiile majorarii cu 3% a numarului de locuri oferite pe aceste curse.

Tarom a transportat in 2011 un numar de 613.267 pasageri pe segmentul curselor regulate interne.

Numarul de pasageri transportati pe cursele externe a fost de 1,28 milioane pasageri, restul de pasageri pana la cifra de 2,19 milioane provenind din curse charter si pasageri code-share.

1. Care este compania aeriana cu care ati zburat cel mai des?




In 2011, gradul de incarcare a curselor regulate externe a fost similar cu cel din 2010, avand o medie de 61%, cu un numar de 1.283.419 pasageri transportati pe aceste curse. Pe segmentul curselor regulate interne, gradul de incarcare a inregistrat o usoara crestere, de la 67% in 2010, la 69% in 2011.

Tarom a extins anul trecut parteneriate frequent flyer cu noile companii membre in cadrul aliantei Sky Team din Asia - China Eastern, respectiv China Airlines, facand posibila acumularea si utilizarea de mile pe cursele proprii, pentru membrii frequent flyer apartinand acestor companii.

Compania a extins parteneriatul code-share cu Air France, putand oferi bilete de avion pentru numeroase destinatii interne din Franta, dar si pentru destinatii transoceanice precum New York, Washington sau Detroit. In baza altor parteneriate cu Iberia, Aegean Airlines si Olympic Air, Tarom a adaugat pe harta sa 11 destinatii in Spania si 17 destinatii in Grecia.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954. Tarom a transportat 2.200.000 de pasageri in anul 2010 si opereaza catre 54 de destinatii in sezonul de iarna 2011-2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri