Doua partii noi, o instalatie pentru inzapezire artificiala si un sistem de iluminat nocturn au fost inaugurate oficial sambata in statiunea Busteni. Valoarea totala a lucrarilor s-a ridicat la aproximativ 3,7 milioane de lei, informeaza MDRT.
Odata cu noile dotari, domeniul schiabil din statiune isi dubleaza practic suprafata.

Investitia a fost realizata cu fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) si cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Schi in Romania“, finantarea fiind derulata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Noua partie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri si un grad de dificultate mediu spre greu.

Aceasta este dotata cu un sistem de inzapezire artificiala care va asigura conditii propice pentru schi chiar si in perioadele cu putine precipitatii. In plus, a fost amenajata si o partie pentru sanie in lungime totala de 250 de metri.


In cadrul aceleasi investitii, vechea partie de schi, Kalinderu 1, a fost dotata cu un sistem de iluminat nocturn.

Valoarea totala a lucrarilor inaugurate sambata este de aproximativ 3,7 milioane de lei, din care valoarea fondurilor europene, alocate prin Programul Operational Regional (Axa 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale si pentru cresterea calitatii serviciilor turistice), reprezinta aproape 2,5 milioane de lei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a derulat in ultimii ani investitii de aproximativ 500 de milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive in statiunile si localitatile turistice montane romanesti. In ultimii doi ani au fost construite 12 partii noi si au fost extinse si reamenajate alte in jur de 15 partii. De asemenea, au fost construite 9 instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri