Profitul net al InterContinental, in crestere cu 7%

InterContinental Hotels, cel mai mare grup hotelier de pe plan mondial, a inregistrat in 2005 un profit net de 284 milioane de lire sterline (415 milioane de euro), cu 7% peste nivelul aferent anului anterior, potrivit raportului financiar al companiei. "Rezultatele au fost solide in toate regiunile geografice. Anul trecut, compania a inaugurat sapte hoteluri marca InterContinental si 24 de unitati Crowne Plaza, cu 34.900 de camere.

In acelasi timp, grupul britanic a renuntat la 31.600 de camere. Profitul operational al companiei s-a plasat la 269 milioane de lire sterline, nivel similar cu cel din 2004, iar profitul operational obtinut de pe urma unitatilor francizate a urcat cu 12%, la 214 milioane de lire sterline. Beneficiul generat de hotelurile administrate s-a plasat la 67 milioane de lire sterline, cu 52% peste nivelul din 2004. La 31 decembrie 2005, InterContinental avea active totale in valoare de 2,7 miliarde de lire sterline, fata de 4,6 miliarde lire sterline la sfarsitul anului anterior. De asemenea, datoriile grupului au scazut de la 2,7 miliarde lire sterline in 2004 la 1,6 miliarde lire sterline la finele anului trecut.

In Romania, InterContinental administreaza in sistem de franciza hotelul InterContinental din Bucuresti, si, sub contract de management, Crowne Plaza. InterContinental a anuntat recent ca este interesat si de extinderea altor doua retele ale sale, Holiday Inn si Express by Holiday Inn, in Romania. Reprezentantii companiei se afla deja in discutii cu investitori locali, iar negocierile privind afilierea primului Holiday Inn ar putea fi finalizate in acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri