Andreea Gheorghiu are 36 ani si lucreaza de peste 10 ani in domeniul turismului. In 2009, la varsta de 33 de ani, a fost numita la conducerea hotelului Ibis din Sibiu, fiind astfel cel mai tanar manager din cadrul lantului hotelier. Citeste povestea ei de succes.
Ea a urmat facultatea de Industrie Alimentara, Avcacultura si Pescuit, sectia Alimentatie Publica si Turism din Galati si in 2009 a absolvit programul IHMP – International Hospitality Management Program in Evry, Franta.

“Scoala joaca un rol important in formarea personalitatii unui om, dar mai important decat scoala au fost oamenii pe care i-am intalnit ca profesori si colegi”, afirma aceasta.

“Am inceput sa lucrez in turism in 2001, o data cu deschiderea primului Ibis din Romania, Ibis Gara de Nord, ca Food&Beverage Manager. In 2005 am promovat ca director operational la cel de-al doilea Ibis din Bucuresti, Ibis Palatul Parlamentului. In 2009 am deschis hotelul Ibis din Sibiu ca General Manager”, spune Andreea Gheorghiu, care in prezent conduce o echipa formata in 50 de persoane.

Cand era copil si-ar fi dorit sa ajunga medic, insa destinul avea sa-i pregateasca altceva.

“Imi amintesc ca dupa jumatate de an de la deschiderea hotelului am avut o discutie cu dl. Ioan David, directorul general de atunci, in care i-am marturisit foarte deschis ca mie imi place foarte mult sa lucrez in Ibis si ca-mi doresc sa contruiesc o cariera in Accor. Acela a fost momentul in care mi-am stabilit clar obiectivul de a ajunge director general”, a spus aceasta.

Provocarile meseriei de manager – echipa, pozitionarea pe piata si clientii

“Pentru orice manager, principala provocare este formarea si mentinerea echipei, apoi, in cazul meu, continua pozitionare a hotelului in piata, raportat la concurenta, prin strategia de vanzari si imagine si prin relatia cu clientii nostri. Toate acestea provocari devin mult mai intense in actualul context economic si social. Sibiul m-a ajutat foarte mult, pentru ca istoria si activitatile culturale ale orasului au reperezentat chiar din primul moment o provocare. Imi doream ca hotelul Ibis sa fie asociat cu aceste doua directii determinante ale orasului, asa ca primul pas a fost sa ma implic in proiectele culturale”, a explicat Andreea Gheorghiu.

In 2010, Ibis Sibiu a incheiat un parteneriat cu Teatrul National Radu Stanca, deruland de la acea data proiecte legate de teatru.

“Chiar in aceasta luna se deruleaza unul dintre ele, conferinta sustinuta de domnii Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, in perioada in care se sarbatoreste «Ziua mondiala a teatrului». Tot in aceeasi perioada Asociatia Culturala «BIS» organizeaza a doua editie a festivalului maraton «25 de ore de teatru non-stop». Hotelul Ibis este partener in ambele proiecte si speram ca Sibiul sa vibreze cultural la cote maxime la sfarsitul lui martie. Legat de toate aceste evenimente am conceput si pachete gen city break pentru toti cei care nu sunt din Sibiu, dar doresc sa se bucure de bogatia culturala si istorica a acestei cetati sasesti”, a precizat ea.

Cele mai importante decizii in functia de manager

“Decizia cea mai importanta a carierei mele a fost sa renunt a mai urma medicina si a ma inscrie la sectia de turism a facultatii de chimie alimentara din Galati, apoi plecarea la Bucuresti pentru a-mi urma visul de a lucra in domeniul studiat. Ultima decizie importanta a fost mutarea la Sibiu. La inceput adaptarea a fost dificila, dar mai apoi, dupa ce am descoperit oamenii si o data cu ei bogatia acestui loc, am simtit ca viata mea este si va fi extraodinara in Sibiu”, a declarat Andreea Gheorghiu.

Cand vorbeste despre realizarile cele mai importante din cariera mea se gandeste la deschiderile celor 3 hoteluri Ibis, iar cand vine vorba despre momente dificile vorbeste despre criza.

“Atunci cand faci ceea ce-ti place, desi este un cliseu, nimic nu este greu, totusi cred ca pentru mine deschiderea hotelului din Sibiu in primul an de criza economica in Romania a fost cel mai dificil punct din cariera mea de pana acum”, isi aminteste Andreea Gheorghiu.

Despre succesul in cariera crede ca acesta a venit odata cu dorinta de a evolua.

Daca nu ar lucra in domeniu hotelier, i-ar placea sa aiba o cofetarie.

“Dorinta vine de la bunicul meu, Mihai Vasiliu, cofetar, care in perioada intrebelica detinea cea mai vestita cofetarie din Focasani. Visul lui a continuat pana in 1984, pana la 83 de ani, cand casa unde avea si pravalia a fost demolata. Mi-ar placea foarte mult sa continui aceasta traditie de famile. Mai exista si acum focsaneni care-si amintesc cu nostalgie de prajiturile bunicului meu”, spune ea.

Pentru viitor apropiat isi doreste sa mai ramana cativa ani in Sibiu, iar pentru viitorul indepartat sa deschida un nou hotel ca general manager.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri