Luna reducerilor pentru schiori

Din aceasta perioada, cei care doresc sa mearga la schi vor plati mai putin. Dupa ce in luna februarie preturile au crescut cu aproximativ 20% fata de perioada precedenta, mai ales in statiunile din strainatate, de saptamina viitoare, acestea vor scadea din nou.

Cea mai populara destinatie a fost si in acest an Austria. In luna februarie, un pachet care include cazare cu demipensiune pentru o saptamina intr-un hotel de patru stele din Kaprun costa in jur de 580 de euro. De la mijlocul lui martie, pretul va reveni la nivelul din ianuarie, 500 de euro. Cei care vor sa stea mai putin pot opta pentru un hotel de aceeasi categorie, din alta statiune, precum Fiberbrunn, unde pretul pentru o zi, cu demipensiune, este de 83 de euro. Varianta mai ieftina o considera hotelurile de trei stele. Intr-un stabiliment din aceasta categorie din Kaprun pretul este, in luna martie, de 43 euro/noapte.

Oferta concurentei

O alta destinatie populara printre schiorii romani este Franta. In Chamonix, de exemplu, intr-un hotel de trei stele, pretul pentru o noapte de cazare va scadea cu 10 euro fata de luna februarie si va ajunge la 58-60. La unul de patru stele, tariful este de 79 de euro. In ambele cazuri, pretul include si micul-dejun. Italia este mai ieftina decit Franta. In St. Ulrich, intr-un hotel de trei stele, pretul unei camere intr-un hotel de trei stele a scazut de la 52 de euro la 41 de euro, urmind sa mai scada o data in ultima parte a lunii martie. La patru stele, pretul este de 115 euro. Elvetia este cea mai scumpa. O noapte de cazare intr-un hotel de trei stele din St. Moritz ajunge in aceasta perioada la 99 de euro, dupa ce in februarie ajunsese la 125 de euro. Cele mai mici preturi sint practicate in Bulgaria. Astfel, in statiunea Bansko, de exemplu, o zi de cazare, cu demipensiune, intr-un hotel de trei stele costa 17-18 euro.

Oferta romaneasca

In Sinaia, intr-un hotel de doua stele, cazarea costa 60-70 RON/noapte, cu mic-dejun, pentru o persoana. La un hotel de trei stele, tariful urca la 80-100 RON, iar la patru stele ajunge la 115-130 RON. In Predeal, cazarea la un hotel de doua stele costa in jur de 60 RON/noapte, in vreme ce la trei stele pretul urca de la 60 RON pina la 80 RON. La Busteni, cazarea intr-un hotel de doua stele costa in jur de 40 RON, in vreme ce la trei stele se ajunge la 70-90 RON. Poiana Brasov ramine cea mai scumpa destinatie de schi. Cazarea intr-un hotel de trei stele ajunge la 100-110 RON, in vreme ce la patru stele tarifele urca la 130-140 RON. Preturile includ si micul-dejun.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri