Compania germana Tilke, specializata in design de circuite auto de teste si competitii, vrea sa dezvolte un circuit de Formula 1 in Romania, in Bucuresti sau pe litoral, scrie Mediafax.
"Am avut o intalnire si cu un reprezentant al unei companii foarte cunoscute care proiecteaza toate circuitele de Formula 1 din lume. Deocamdata sunt discutii de tatonare si ii astept la Bucuresti pe directorii acestei companii. Ei isi propun sa faca un circuit de Formula 1 in Romania. In ce masura va fi relevant si important pentru noi sa avem acest circuit ramane de vazut", a declarat joi ministrul Dezvoltarii Regionale, Cristian Petrescu, aflat la Targul de Turism de la Berlin.

El nu a precizat numele companiei. Anterior in cursul zilei de joi ministrul a avut programata o intalnire cu reprezentantii Tilke, cunoscuta ca cea mai mare companie de design si proiectare a circuitelor auto.

Petrescu a adaugat ca proiectul ar putea fi dezvoltat in parteneriat public-privat, pentru ca MDRT si bugetul statului nu isi permit o investitie de acest gen. La un astfel de parteneriat, statul ar urma sa contribuie cu terenul si infrastructura.

Tilke a inceput anul trecut un proiect la Tarlungeni, judetul Brasov, pentru un circuit automobilistic omologat FIA. Investitia ar urma sa fie finalizata in 2014 si va permite organizarea tuturor competitiilor auto, mai putin Formula 1.

Romania participa in perioada 7-11 martie la ITB Berlin, cel mai mare targ de turism din lume atat ca suprafata, cat si ca numar de vizitatori. La standul Romaniei sunt prezenti 45 de expozanti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri