Turistii ce isi vor petrece Pastele in Bistrita-Nasaud vor avea parte de mancare traditionala si programe artistice, vor putea asista la slujba din noaptea de Inviere la manastire si se vor putea relaxa apoi la o herghelie. Oferte de Paste au si pensiunile din Cluj, care ofera sejururi all inclusive, informeaza Mediafax.
Un hotel de trei stele situat la cativa kilometri de Bistrita, dotat cu sala de fitness si sauna, are in oferta de Paste trei nopti de cazare, cu pensiune completa, la pretul de 799 de lei de persoana in camera dubla si 950 de lei de persoana in apartament.

Turistii care aleg aceasta oferta isi vor petrece noaptea de Inviere la Manastirea Izvorul Tamaduirii din Salva, lacas ortodox de maicute, unde vor ajunge cu autocarul, pus la dispozitie gratuit de hotel.

In ziua de Paste, inainte de micul dejun, turistilor li se va pregati ritualul de primire a "nafurei" (paine si vin sfintit), dupa care vor fi invitati sa ciocneasca oua rosii. Dupa pranz, ei vor avea parte de un program artistic, din care nu va lipsi obiceiul de incondeiere a oualor, iar seara vor servi o masa festiva cu specialitati traditionale. Proprietarii hotelui le vor oferi un spectacol traditional romanesc, iar copiii vor fi vizitati de "iepuras".

In a doua zi de Paste, turistii vor fi invitati sa se relaxeze la Herghelia "Caii Lupilor" de la Sieu Sfantu, unde vor putea vizita ferma si imprejurimile, se vor putea plimba cu trasura si vor putea lua ore de echitatie. Tot la herghelie, vor lua pranzul in aer liber si vor manca miel la protap si tocanita de miel cu mamaliga.

La Hotelul Metropolis din Bistrita, de cinci stele, pachetul de Paste costa 165 de euro de persoana. Turistii sunt asteptati inca de vineri seara, cu cocktail-uri servite in lobby bar, in acorduri de pian.

Sambata, sub sloganul "Love yourself!", ei vor putea servi micul dejun, dupa care se vor putea bucura de o zi la spa, care include chocotherapy (terapii cu ciocolata), masaj, hydrotherapy (piscina si jacuzzi) sau detoxifiere prin sauna. Seara, toti oaspetii vor fi invitati in sala de cinema a hotelului sa vizioneze un film, dupa care va incepe slujba de Inviere la o biserica situata in imediata vecinatate a hotelului.

In ziua de Paste, sub sloganul "Feel the Easter!", turistii vor fi invitati la un mic dejun cu preparate traditionale de Paste, oua rosii, drob si alte delicatese. La pranz, masa festiva va include drob, miel umplut, pasca si alte bucate specifice acestei sarbatori. Pachetul de Paste se incheie luni dupa micul dejun.

Turistii care vor sa petreaca in grup Pastele pot inchiria, pentru patru nopti si cinci zile, o cabana situata la Valea Vinului, in Muntii Rodnei, la pretul de 520 de euro, sau pentru trei nopti si patru zile, la pretul de 400 de euro. Capacitatea de cazare a acesteia este de 16 persoane, dar in pret nu este inclusa mancarea.

La preturi intre 400 si 500 de euro pot fi inchiriate si casele de vacanta de la Colibita sau Piatra Fantanele din Pasul Tihuta. Turistii au acces la bucatarie, baie, dar nu li se ofera mancare.

Directia Silvica Bistrita pune si ea la dispozitia turistilor cabanele de vanatoare de la Coldau, Valea Secii, Dealul Negru, Aluneasa, Colibita si de la Herghelia Beclean. Cabanele au intre 10 si 17 locuri si, in functie de confortul fiecareia, pot fi inchiriate la preturi intre 20 si 35 de lei/pat/noapte. In acest pret, nu se ofera mancare.

Cea mai cautata este cabana de vanatoare de la Dealul Negru, din Muntii Calimani, special construita pentru Nicolae Ceausescu care venea aici la vanatoare de ursi.

Si pensiunile din judetul Cluj au pregatit oferte speciale de Paste, care includ sejururi all inclusive, mese traditionale, dar si plimbari cu carute trase de cai.

In comuna Sancraiu, oferta turistica a pensiunilor include mese traditionale, ocazia de a participa la pregatirea oualor pentru vopsit si la slujba de Inviere, dar si plimbari cu carute trase de cai.

"Oferim turistilor, de Paste, in intervalul 14-17 aprilie, la pensiunile din Sancraiu, pe langa cazare si masa, posibilitatea de a participa la pregatirea oualor pentru vopsit si la slujba de Inviere care va fi oficiata la biserica ortodoxa. De asemenea, oferim o excursie la Valeni cu carute trase de cai, vizitarea bisericii fortificate din secolul al XIII-lea, dar si un program cultural care include muzica traditionala, prezentarea portului popular si un spectacol de dansuri populare. A doua zi de Paste, turistii vor avea parte de program de udat, obicei care este in Transilvania, o excursie prin cheile Vaii Stanciului, la cascada Valul Miresei si un picnic in aer liber. Pretul este de 128 de euro de persoana", a declarat Vincze Istvan, reprezentant al agentiei de turism care gestioneaza locurile de cazare ale celor 45 de pensiuni din Sancraiu.

El a precizat ca, in comuna, cazarea se face in pensiuni agroturistice, in camere cu doua sau trei paturi.

Pensiunea Orhideea din Valea Draganului pregateste pentru turisti un serviciu special, all inclusive, la pretul de 775 de lei de persoana.

"Oferim turistilor un serviciu «all inclusive», adica mancare si bautura la discretie. Pregatim meniul traditional de Paste, din care nu va lipsi mielul la ceaun, iar oaspetii nostri pot participa la inrosirea oualor si la slujba de Inviere de la Manastirea Ciucea. Avem 20 de locuri de cazare", a precizat Ciprian Ciuhandu, administratorul pensiunii.

La pensiunea "Popasul Iancului" din comuna Marisel, gazdele vor pregati meniul de Paste exclusiv din produse de casa si ofera plimbari cu caruta trasa de cai.

"Avem masa traditionala de Paste, cu pulpa de miel impanata cu slanina si usturoi, ciorba de miel cu macris, cozonac si pasca de casa, vin de casa, afinata, dulceata din fructe de padure. Turistii pot participa la slujba de Inviere la biserica din Marisel si pot sa faca plimbari cu caruta trasa de cai pana la Crucea Iancului. Pentru trei nopti de cazare se plateste o suma de 520 de lei de persoana", a explicat Victoria Plesa, administratorul pensiunii, care dispune de 18 locuri de cazare.

Cei care doresc sa inchirieze cabane cu 10-20 de locuri de cazare pentru a-si petrece vacanta de Paste in zona de munte a judetului Cluj o pot face la preturi cuprinse intre 700 si 2.000 de lei.

Sursa foto: wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri