Turistii “de vaza” din intreaga lume ar putea gasi in curind o statiune speciala pentru ei si in Romania. Cea mai mare companie imobiliara din Europa Centrala si de Est, TriGranit, vrea sa construiasca la Marea Neagra o statiune de cinci stele.

Pe litoralul Marii Negre va mai „rasari“ o statiune. Compania TriGranit, cea mai mare forta imobiliara din Europa Centrala si de Est, intentioneaza sa construiasca pe malul Marii Negre o statiune de cinci stele care sa atraga in tara turisti straini cu venituri ridicate. De asemenea, compania vrea sa investeasca aproximativ un miliard de euro pentru construirea unui nou centru multifunctional in Bucuresti. Acesta va avea o larga componenta comerciala, dar si o componenta culturala, spatii pentru birouri, hotel, cladiri rezidentiale. Nu in ultimul rind, reprezentantii companiei si-au manifestat interesul de a participa la realizarea proiectului Esplanada, cel mai mare proiect de investitii din Romania dupa 1989. Acesta presupune realizarea si amenajarea unui complex cu o suprafata desfasurata de circa 700.000 de metri patrati, va cuprinde birouri, spatii comerciale, cladiri rezidentiale, hoteluri si spatii verzi in centrul Capitalei. Investitia totala pentru realizarea acestui proiect, care va incepe in curind, va depasi 800 de milioane de euro. Reprezentantii companiei estimeaza ca lucrarile vor dura intre cinci si sapte ani.

Corporatia TriGranit a inceput deja constructia unui centru urban multifunctional la Cluj, cu o investitie de 100 de milioane de euro, intentionind sa edifice astfel de proiecte in majoritatea oraselor mari din Romania, ca de exemplu Brasov, Craiova, Pitesti si Constanta.

Proiecte de 600 de milioane de euro

Corporatia TriGranit a demarat pina in momentul de fata in Europa proiecte in valoare de doua miliarde de euro, din care au fost deja finalizate proiecte de peste 600 de milioane de euro. In continuare, compania TriGranit pregateste alte investitii in valoare de un miliard de euro. TriGranit Development Corporation, fondata in 1997, este o companie multinationala cu capital american, canadian, britanic si maghiar, ce activeaza in domeniul tranzactiilor imobiliare in centrul si estul Europei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Litoralul romanesc se ieftineste dupa minivacanta de Sf. Maria