Se apropie Campionatul Mondial de fotbal din Germania, iar tara-gazda a lansat deja programul de promovare turistica, destinat celor care vor vizita tara pe perioada competitiei. Fiecare dintre orasele in care se vor desfasura meciuri ale CM este renumit pentru obiectivele culturale, istorice sau arhitecturale ce pot fi vizitate. Autoritatile locale se pregatesc intens, viata de noapte, ca si inexistenta in conditii normale, isi va revizui programul in asteptarea milioanelor de suporteri, in timp ce hotelurile, restaurantele si agentiile de turism pun la cale pachete speciale.
Hamburg

Al doilea ca marime intre orasele din Germania, Hamburg are in jur de 1,7 millioane de locuitori (zona metropolitana ajunge la 3,5 milioane) si este capitala landului cu acelasi nume, situat in nordul tarii. Din punct de vedere cultural si economic, Hamburg este considerat centrul Germaniei de nord, suprafata sa fiind de sapte ori mai mare decat cea a Parisului si de peste doua ori decat a Londrei. Mai bine de 14 procente din oras sunt acoperite de spatii verzi sau zone de recreere, iar locuitorii sai fac parte din elita mondiala la capitolul metri patrati de locuinta/locuitor.

Din punct de vedere turistic, atractiile sunt nenumarate, unul dintre punctele de interes cu care localnicii se mandresc fiind imensul numar de poduri, 2.303, mai multe decat Venetia si Amsterdam la un loc. Vizitele in oras nu trebuie sa omita portul, promenadele raurilor Elba si Alster, centrul istoric, in care se afla impozantul palat muncipal (Rathaus), strazile istorice unde pot fi admirate constructii ce dateaza de sute de ani, cea mai cunoscuta fiind Deichstrasse, situata intre ruinele Bisericii Sf. Nikolai si Speicherstadt, cel mai mare complex de magazine din lume.

Hanovra

Orasul din landul Niedersachsen este pe lista primelor 10 orase ale Germaniei si se poate lauda cu un puternic caracter cultural si artistic. Pasio-natii au la dispozitie o nesfarsita oferta de muzee si galerii (Muzeul de istorie, Muzeul Saxoniei de Jos, Muzeul Teatrului, Kestner Museum sunt doar cateva exemple), in timp ce amatorii de plimbari si relaxare vor putea savura parcurile si padurile. Pentru ambele categorii, Hanovra deruleaza de zeci de ani un amplu program de arta stradala, rafinate opere de arta fiind expuse de-a lungul arterelor sau in parcuri. Orasul dispune, de asemenea, si de o impresionanta gradina zoologica, colectia de animale fiind printre cele mai vaste. Leii, hipopotamii, elefantii sau rinocerii avand amenajat un habitat cat mai apropiat de cel natural. O vizita la Muzeul Herrenhausen este o veritabila calatorie in trecut, in viata celor ce-si duceau zilele la Curtea Regala. La fel de interesante sunt Georgengarten si Georgspalais, ultimul fiind centrul de atractie din cadrul elegantei gradini in stil englezesc.

Berlin

Capitala Germaniei si a landului cu acelasi nume a ajuns astazi la 3,4 milioane de locuitori, iar reunirea celor doua state, de vest si de est, urmata de relocarea capitalei in Berlin a insemnat o noua explozie a orasului din punct de vedere cultural si arhitectonic. Zidul Berlinului, simbol al reunificarii, va ramane pentru totdeauna cel mai cunoscut obiectiv turistic, alaturi de celebra Poarta Brandemburg. O caracteristica aparte a celui mai mare oras german este faptul ca nu are un centru propriu-zis, aglomerarile de magazine si atractii fiind distribuite uniform de-a lungul cartierelor. Partea estica a Portii Brandemburg este considerata totusi cea mai densa in puncte de interes. Aici, istoria recenta poate fi descoperita in perimetrul ruinelor Bisericii Kaiser Wilhelm Gedchtniskirche, o brutala rememorare a celui de-al doilea Razboi Mondial. Tot in apropiere se afla Gradina Zoologica si un Acvariu. Insa viata culturala se desfasoara in peste 170 de muzee si expozitii cu tematici diverse, de la Egiptul Antic pana la arta moderna.

Gelsenkirchen

Oraselul din nord-vestul Germaniei (278.000 de locuitori) are o istorie dominata, la fel ca intreaga vale a Ruhr-ului, de extractia carbunelui, transformata astazi intr-un adevarat cult pentru sursele de energie ecologice. Aflat la o distanta destul de mica de Dortmund (de aeroportul caruia se foloseste), orasul cu nume de biserica si-a inchis de mult exploatarile de carbune si si-a schimbat infatisarea intr-una verde si primitoare. Pe locul fostelor mine s-au inaltat teatre sau cabarete, iar Gelsenkirchen este un veritabil centru de cercetare si dezvoltare pentru energia solara (Uzinele Solare ca si Parcul Stiintei - Wissenschaftspark sunt locuri ce merita vizitate). Punctele de atractie sunt la fel de cautate de turisti, fie ca tin de viata culturala, cum sunt Castelul Berge, Castelul Horst, Lttinghoff House, Bleckkirche, fie ca tin de divertisment. Strada comerciala se numeste Bahnhofstrasse si gazduieste cele mai multe dintre magazinele mari ale orasului.

Dortmund

Orasul Dortmund s-a numit, de-a lungul secolelor, Throtmania si Dorpmunde, insa nici in ziua de astazi nimeni nu stie care este originea denumirii sale. Cu o populatie de 590.000 de locuitori, orasul face parte din lunga lista de asezari culturale ale Germaniei. Muzeele sunt astfel punctul forte in viata culturala, tematica acestora acoperind intreaga gama, de la istorie (Muzeul de Arta si Istorie a Culturii) la stiinte naturale (Muzeul de Istorie a Naturii), de la arheologie la horticultura (Muzeul National Rosarium, o uriasa expozitie de trandafiri). Expozitii ce vizeaza arta medievala, moderna sau contemporana, ori cele care ilustreaza rezistenta localnicilor in fata dictaturii naziste, toate fac din Dortmund o destinatie eminamente spirituala. Nici castelele nu lipsesc din oferta turistica: Westhusen, Wenge, Bodelschwingh, Dellwig sau Rodenberg sunt doar cateva dintre ele si pot fi vizitate toate.

Leipzig

Situat in estul Germaniei, candva aflat in zona comunista, Leipzig se afla in plin proces de transformare. Centrul istoric pastreaza intacte traditiile medievale, dar si pe cele legate de caracterul de targ al asezarii. Cultura este si ea prezenta, nume mari precum Leibniz, Goethe, Schiller sau Bach fiind legate de istoria acestui oras. Piata centrala, Augustusplatz, este si inima localitatii, decorata cu o uriasa stema pavata in mozaic. Aici este principalul loc de promenada, de intalnire, au loc numeroase festivitati si festivaluri, targuri si concerte. In subteranul pietei se gaseste imensa sala de targuri si expozitii, construita in 1925 si restaurata in 1990. Autoritatile au decis ca pe perioada CM in piata sa se desfasoare Fan Fest, dedicat celor peste 300.000 de vizitatori.

Va fi instalat un urias ecran, chiar in fata cladirii Operei, intre Fantana Mende si sala de concerte Gewandhaus. Fanii vor avea la dispozitie standuri cu mancare, suveniruri si zone de relaxare. Va exista inclusiv o zona dedicata copiilor.
Va urma
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri