Patru miliarde de pasageri au tranzitat prin aeroporturile internationale si nationale anul trecut, cifra fiind cu sase la suta mai mare decat in 2004, a apreciat, marti, Consiliul International al Aeroporturilor Airports Council International, ACI, citat de site-ul cotidianului elvetian La Libert.
Numarul pasagerilor care au apelat la zborurile internationale a crescut cu opt procente, ajungand la 1,6 miliarde, in timp ce transportul de marfa prin legaturile internationale a inregistrat o crestere de trei la suta, potrivit cifrelor preliminare date publicitatii de ACI, organism cu sediul la Geneva.

Cele mai frecventate cinci aeroporturi din lume raman, ca si in 2004, Atlanta, O'Hare din Chicago, Heathrow din Londra, Tokio-Hanada si Los Angeles, cu cresteri cuprinse intre 0,8 si 2,7 la suta.

Potrivit Rompres aeroportul din Beijing, situat pe locul al 14-lea, afiseaza o crestere de 17,5 procente a traficului sau intern si international - cea mai mare din randul primelor 30 de aeroporturi din lume -, la un total de aproape 41 de milioane de pasageri, dupa o crestere de 43 la suta in 2004.

in ceea ce priveste pasagerii curselor internationale, o categorie pentru care ACI nu mai intocmise un clasament distinct, primele cinci aeroporturi din lume sunt: Heathrow din Londra, cu peste 61 de milioane de pasageri, Roissy-Charles de Gaulle din Paris /49 de milioane/, Frankfurt-pe-Main /45 de milioane/, Amsterdam si Hong Kong /40 de milioane in ambele cazuri/.

Pentru transportul de marfa, Aeroportul din Memphis se situeaza in frunte, urmat de Hong Kong, Anchorage, Tokio-Narita si Seul. Aeroportul din Hong Kong afiseaza cea mai mare crestere a traficului de marfa, cu 10,1 la suta, noteaza site-ul din tara Cantoanelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri