Numarul pasagerilor care au apelat la zborurile internationale a crescut cu opt procente, ajungand la 1,6 miliarde, in timp ce transportul de marfa prin legaturile internationale a inregistrat o crestere de trei la suta, potrivit cifrelor preliminare date publicitatii de ACI, organism cu sediul la Geneva.

Cele mai frecventate cinci aeroporturi din lume raman, ca si in 2004, Atlanta, O'Hare din Chicago, Heathrow din Londra, Tokio-Hanada si Los Angeles, cu cresteri cuprinse intre 0,8 si 2,7 la suta.

Potrivit Rompres aeroportul din Beijing, situat pe locul al 14-lea, afiseaza o crestere de 17,5 procente a traficului sau intern si international - cea mai mare din randul primelor 30 de aeroporturi din lume -, la un total de aproape 41 de milioane de pasageri, dupa o crestere de 43 la suta in 2004.

in ceea ce priveste pasagerii curselor internationale, o categorie pentru care ACI nu mai intocmise un clasament distinct, primele cinci aeroporturi din lume sunt: Heathrow din Londra, cu peste 61 de milioane de pasageri, Roissy-Charles de Gaulle din Paris /49 de milioane/, Frankfurt-pe-Main /45 de milioane/, Amsterdam si Hong Kong /40 de milioane in ambele cazuri/.

Pentru transportul de marfa, Aeroportul din Memphis se situeaza in frunte, urmat de Hong Kong, Anchorage, Tokio-Narita si Seul. Aeroportul din Hong Kong afiseaza cea mai mare crestere a traficului de marfa, cu 10,1 la suta, noteaza site-ul din tara Cantoanelor.