Turistii romani pot spera ca in citiva ani vor beneficia de conditii mai bune in statiunile din Romania. Guvernul va investi, pina in 2008, 325 de milioane de euro in proiecte destinate imbunatatirii infrastructurii turistice.
Statiunile montane, cele balneare, precum si Delta Dunarii par a fi prioritatile Guvernului. In mod surprinzator, statiunile de pe litoral nu par a prezenta un interes prea mare pentru autoritati. Este, in general, vorba despre proiecte care vizeaza infrastructura, domeniu in care au fost semnalate probleme de ani de zile. In mod clar, se doreste nu numai o determinare a romanilor de a nu mai pleca in concedii in strainatate, ci si crearea conditiilor pe care si le doresc turistii straini.

Miza pe schi

Statiunile montane si-au taiat partea leului din suma pusa la dispozitie de Executiv. Pentru amenajarea drumurilor de acces spre pirtiile de schi si a spatiilor de parcare pentru turisti, pentru montarea unor instalatii de transport pe cablu, a instalatiilor nocturne si de zapada artificiala se vor cheltui 130 de milioane de euro. Pentru dezvoltarea retelei de cabane turistice montane si de refugii salvamont, precum si a sistemului de semnalizare pe trasee se vor cheltui, pina in 2008, 30 de milioane de euro, conform MEDIAFAX.


Bani pentru bai


Necesitatea investitiilor in statiunile balneare nu reprezinta o noutate. Faptul ca acestea nu au o activitate sezoniera si pot atrage turistii in orice luna a anului a determinat probabil oficialitatile sa acorde mai multa atentie. Nu mai putin de 90 de milioane de euro se vor cheltui pentru lucrari de reconditionare a captarii, a transportului si a distributiei apei minerale, realizarea de noi foraje pentru captarea surselor suplimentare de ape minerale, modernizarea salinelor, amenajarea de noi trasee turistice.

In sfirsit, Delta

Un alt program turistic se refera la amenajarea de miniporturi pentru agrement nautic in principalele zone de interes turistic din Delta si de pe litoral, la lucrari de extindere a drumurilor de acces spre plaje si la deschiderea unor centre de agrement pe plaja. Costurile vor ajunge la 60 de milioane de euro. Alte 15 milioane de euro vor fi utilizati pentru reabilitarea obiectivelor turistice, pentru amenajarea unor spatii de spectacole in aer liber la principalele monumente incluse pe lista UNESCO si pentru asigurarea unor spatii de parcare pentru turisti la Sibiu, oras care, in 2007, va reprezenta Capitala Culturala Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri