Continuam prezentarea celor 12 orase din Germania in care vor avea loc meciurile World Cup 2006. Tara-gazda a lansat deja programul de promovare turistica, destinat celor care se vor afla acolo in perioada competitiei, astfel ca suporterii vor avea ocazia sa admire obiectivele culturale, istorice sau arhitecturale din fiecare oras. Autoritatile locale se pregatesc intens, viata de noapte, ca si inexistenta in conditii normale, isi va revizui programul in asteptarea milioanelor de fani, in timp ce hotelurile, restaurantele si agentiile de turism pun la cale pachete speciale.
Kln

Cunoscut in tarile vorbitoare de engleza sau franceza sub numele de Cologne, orasul Kln isi are originile intr-o colonie romana ridicata de sotia lui Claudius Caesar. Cel mai vechi dintre marile orase germane are astazi un million de cetateni si este unul dintre punctele fierbinti ale economiei germane. Detine cea mai mare Universitate din tara, cea mai mare companie de televiziune din Europa, industria de media fiind foarte prezenta in Kln. Din punct de vedere cultural, turistii au la dispozitie peste 40 de muzee, unele recunoscute pe plan mondial (Wallraf-Richartz Museum, Ludwig, Romano-German). Centrul orasului este dominat de impozanta catedrala, inconjurata de strazile comerciale, dar locurile care merita a fi vizitate numara si Opera, Gradina Zoologica sau sediul faimoasei Case 4711, cea care detine drepturile pentru celebra Eau de Cologne.

Frankfurt

Aflat de secole la rascruce de drumuri europene, Frankfurt este, probabil, cel mai american dintre orasele din Europa. Situat pe cursul raului Main, orasul a fost locul de incoronare a imparatilor germani si a devenit peste veacuri unul dintre cele mai importante centre financiare ale continentului, aici aflandu-se si Banca Central Europeana. Dintre cei 640.000 de locuitori, aproximativ o treime nu au pasaport nemtesc. Dincolo de centrul comercial, care seamana foarte mult cu un downtown american, exista nenumarate obiective turistice cu un caracter cultural: Catedrala Frankfurt, Biserica St. Paul, Casa Goethe sunt doar cateva dintre acestea, in timp ce numarul muzeelor este aproape nesfarsit. Sub nicio forma insa nu poate fi ocolit Main Tower, cea mai inalta cladire din Frankfurt, deschisa pentru vizitatori, dotata cu restaurant si cu o platforma amplasata la ultimul etaj, de unde poate fi admirat tot orasul.

Kaiserslautern

Orasul din padure, Kaiserslautern se afla pur si simplu in mijlocul unei paduri de paltini, una dintre cele mai intinse suprafete de padure din Germania. Dar asta nu este singura calitate a asezarii. Centrul istoric este locul in care trecutul orasului se infatiseaza vizitatorilor la fiecare pas, iar Castelul Johan Casimir intruchipeaza acest trecut. Tot aici se afla si Muzeul de Comert si Manufacturi. Un alt obiectiv este hanul Zum Spinnrdl, construit in 1740, monument cultural reprezentativ. Cladirea primariei, inalta de 84 de metri, alaturi de Palatul Imperial, construit din ordinul celebrului Barbarossa, sunt, de asemenea, puncte de reper pe harta turistilor. Pentru shopping, strazile comerciale sunt amplasate in special in zona centrala.

Nrnberg

Nrnberg, declarat de autoritati Oras al Surprizelor, este cunoscut lumii intregi mai ales in urma celebrului proces al nazismului, de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Orasul are jumatate de milion de locuitori si este al doilea ca marime din landul Bavaria. Din punct de vedere istoric, se spune ca are cele mai multe monumente arhitectonice ale perioadei medievale din toata Germania. Un exemplu este Castelul Imperial, in jurul caruia zeci de cladiri din vremea kaiserilor completeaza atmosfera de oras-muzeu. La fel de interesant este si zidul orasului medieval, lung de 5 kilometri.

Stuttgart

Stuttgart reprezinta centrul economic, cultural si social al landului Baden Wurttenberg, o regiune cu peste 2,5 milioane de locuitori, a carei principala caracteristica este echilibrul perfect dintre formele de relief, de la campuri intinse pana la munti inalti, si vegetatia care cuprinde deopotriva paduri, culturi de vita-de-vie, gradini sau zone agricole. De altfel, padurea acopera aproape un sfert din suprafata orasului, multe cartiere bucurandu-se de atmosfera specifica mai degraba unei zone de vacanta. Atractiile culturale ale asezarii cuprind castelul si piata din fata acestuia (Schlossplatz), Opera sau Galeriile de Arta. Artera comerciala, Konigstrasse, este si punctul de plecare catre alte centre de atractie.

Mnchen

Dincolo de bere si carnati, Mnchen este celebru pentru automobilele construite aici, dar si pentru echipa sa de fotbal. Capitala a landului Bavaria, orasul are 1,2 milioane de locuitori si o istorie cel putin la fel de zbuciumata precum a Germaniei. Viata culturala inseamna deopotriva muzee, palate si castele, gradini. Centrul orasului este simbolizat de palatul municipal, o cladire medievala dotata cu turn, ceas si figurine care se rotesc la ora fixa. Turistii pot vizita Pinacotecile Veche si Noua, Deutsche Museum, Muzeul BMW, Gradina Zoologica, Castelul Herrenchiemsee ori pot face rafting pe raul Isar. Nu trebuie uitata beraria Hofbrauhaus, pe cat de veche, pe-atat de celebra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri