Cu un credit pentru plata serviciilor turistice sau de nevoi personale nenominalizate, puteti sa va finantati un concediu de vis. Nu exista vacanta care sa nu poata fi finantata. Totul depinde de capacitatea dumneavoastra de rambursare.
Fie ca am vrea sa cheltuim in aceasta vacanta cel mult 1.000 de euro pentru doua persoane, pentru o excursie de o saptamana in Grecia, Malta sau Spania, fie ca ne-am gandit sa ne facem de cap cheltuind 5.000 sau 10.000 de euro mergand intr-o destinatie exotica (Thailanda, Brazilia, Hawaii), putem sa ne realizam visul chiar daca nu am reusit sa facem economii. Un credit bancar este solutia. Daca nu dispuneti de toata suma necesara unei astfel de excursii, iar veniturile viitoare va vor permite plata unor rate la un credit, atunci nu va ramane decat sa va adresati uneia dintre bancile care ofera credite turistice.

In functie de suma necesara, avem la dispozitie mai multe sau mai putine oferte. In primul rand, nu trebuie sa fim exclusivisti in ceea ce priveste analizarea ofertelor.

Foarte multe banci nu au un credit special croit pentru acoperirea cheltuielilor realizate in timpul unui voiaj in tara sau strainatate. Acest fapt nu trebuie sa ne descurajeze, deoarece daca un astfel de produs nu poate fi identificat in oferta unei institutii de credit, el este, de cele mai multe ori, suplinit de un alt tip de imprumut: cel pentru nevoi personale nenominalizate. Daca in oferta unei banci intalnim ambele tipuri de credite, nu inseamna ca putem alege tot tipul de oferta cea mai avantajoasa (adica sa optam, spre exemplu, pentru un imprumut de nevoi personale nenominalizate care are o dobanda mai mica decat cea perceputa pentru un credit turistic).

Cand vom spune in ce scop dorim sa intrebuintam imprumutul, mentionarea acoperirii unor cheltuieli turistice ca obiectiv il va face pe ofiterul de credit care discuta cu dumneavoastra sa va indrume doar spre imprumutul ce are ca obiectiv clar stabilit un astfel de scop. O solutie ar fi mentionarea unui alt scop (achizitionarea unui bun de folosinta indelungata, de exemplu, sau reamenajarea locuintei). Alte variante de finantare pentru petrecerea vacantei constau in folosirea facilitatilor de creditare sau over-draft ale cardurilor care ajung pana la 3.000-5.000 de euro (sau chiar mai mult daca titularul acestuia dispune de venituri suficiente), precum si utilizarea unor credite de nevoi personale. Acestea din urma sunt de doua tipuri: in suma maxima de 3.000-10.000 de euro sau echivalent lei sau dolari, acordate pe cel mult 5 ani, pentru care se cere de obicei girant, sau de pana la 50.000-100.000 de euro (sau echivalent in dolari sau lei) pe termene de pana la 20 de ani, care se acorda doar cu garantii imobiliare.

Majoritatea bancilor romanesti ofera posibilitatea obtinerii unor imprumuturi cu destinatie turistica de pana la 3.000-5.000 de euro (sau echivalent in lei sau dolari). Daca suma de care aveti nevoie pentru efectuarea excursiei depaseste valoarea mentionata mai sus, atunci va trebui sa va orientati spre un imprumut de nevoi personale cu sau fara ipoteca. Din fericire, cele mai mari banci din sistem, din punctul de vedere al activelor (BCR, BRD si Raiffeisen Bank), ce dispun de asemenea si de retele extinse la nivel national, au in portofoliu credite de pana la 10.000 de euro sau chiar mai mult daca sunt denominate in lei (40.000 lei) ce pot fi utilizate pentru achitarea de servicii turistice.

O alta caracteristica importanta a creditelor destinate achizitionarii de servicii turistice si care se leaga foarte strans de capacitatea noastra de rambursare este perioada maxima pe care sunt acordate. Cum rata creditului nu poate depasi 30% din veniturile familiei sau solicitantului conform normelor BNR (ca la orice credit de consum), inseamna ca pentru a putea achizitiona un pachet de servicii turistice mai scump va trebui sa cautam o perioada de rambursare a creditului cat mai mare.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/article.php?ContentID=1081

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri