Bucurestiul este o capitala europeana care are un mare potential de dezvoltare pe segmentul constructiei de hoteluri, desi nu este suficient promovat ca destinatie turistica, se arata intr-un studiu de piata elaborat de compania imobiliara Colliers.
Lanturi hoteliere internationale au decis sa investeasca in Bucuresti in urmatorii ani. Estimarile analistilor de la Colliers indica constructia a 3.000 de noi camere in cateva hoteluri de 3-4 stele (vezi tabel). Deja a inceput constructia a 6 hoteluri, care apartin unor grupuri internationale cunoscute precum Continental Accor, Golden Tullip, dar si unor companii autohtone precum Triumf Construct. Acesta este cel mai dinamic segment de piata, in ultimii patru ani au fost construite 1.300 de camere, iar acest trend se va mentine si in urmatorii ani. Vor mai aparea alte 2.000 de camere, peste jumatate dintre acestea apartinind categoriei de trei stele, pana in 2007, potrivit studiului Coliers. Si alte 1.000 pana-n 2009.

STAREA ACTUALA.

Piata hoteliera din Bucuresti totalizeaza acum 6.000 camere, un nivel inferior celui din tarile vecine. Cele mai multe hoteluri sunt cele de trei stele, care insumeaza peste 3.000 de camere, iar pe locul doi se afla hotelurile de lux, de 4-5 stele, unde exista 2.800 de camere. Restul sunt camere aflate in unitati turistice cu o stea, mostenite de la regimul comunist si nerenovate. In schimb, in ultimii doi ani marile lanturi internationale au investit in hotelurile de lux: Marriott, Hilton Hotels, Accor, InterContinental si Howard Johnson.

PRETURI.

Trei din 10 turisti straini care vin in Romania se cazeaza in Bucuresti, arata studiul citat. Aici preturile sunt apropiate de cele din celelalte capitale europene. Concret, preturile variaza de la 40 de euro la 200 de euro pe camera, in functie de clasificarea hotelului. Astfel, la unitatile de 1-2 stele, pretul este de 40-70 de euro pe noapte pentru o camera dubla, iar la trei stele tariful ajunge la 50-120 de euro. Cine doreste o camera de lux trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar: 200-300 de euro pe noapte pentru cinci stele, respective 100-250 de euro pentru patru stele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri