Terenurile agricole se vor scumpi in continuare

Datorita faptului ca tot mai multe companii straine sunt interesate sa achizitioneze terenuri agricole, mai ales in zonele de vest si de sud ale tarii, pretul acestora va continua sa creasca, conform unui studiu realizat de compania imobiliara Colliers.

Astfel, preturile terenurilor agricole din aceste zone au crescut de la 100-200 euro pe hectar in 2002, la o medie de 500-700 de euro pe hectar, iar in unele zone chiar la 1.000 de euro pe hectar.

In Romania, terenurile agricole au capatat statutul de investitii speculative, multe dintre acestea nefiind cultivate pentru multi ani, se mai arata in raport.

Si preturile terenurilor destinate constructiilor sunt in crestere, tendinta fiind determinata de majorarea cererii pentru produsele finale, respectiv cladiri de birouri si spatii comerciale.

O mare parte dintre investitori cumpara terenuri pe care nu le folosesc in nici un fel, creand astfel un monopol care stimuleaza majorarea preturilor, se mai arata in studiu.

Tendinta de crestere a preturilor la terenuri se va mentine si in perioada urmatoare, dar sunt zone in care preturile au ajuns deja la limita maxima si unde cresterea va fi mai putin semnificativa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri