Compania aeriana Air France va primi la inceputul anului 2007 primul avion de pasageri Airbus echipat special pentru a permite utilizarea telefoanelor mobile in timpul zborului, a anuntat, luni seara, compania de telecomunicatii OnAir, informeaza Rompres.

Potrivit societatii de telecomunicatii, o firma mixta detinuta de grupul Airbus si grupul elvetian de tehnologia informatiei SITA, compania aeriana Air France va derula mai multe probe cu noul sistem la bordul unui avion Airbus A318 care va zbura pe rutele dintre Europa si Africa de Nord. Potrivit directorului executiv de la OnAir, George Cooper, 'este vorba de o etapa importanta pentru industria transportului aerian, prefigurand tipul de echipament care va echipa mai multe tipuri de avioane comerciale'.
       
Gratie noului sistem, pasagerii Air France vor putea sa utilizeze, in premiera, propriile telefoane mobile pentru apeluri vocale sau trimiterea si primirea de mesaje tip SMS in timpul zborului, fara a se teme de riscul interferentei cu sistemele de navigatie ale avionului.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »