Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a anuntat, luni, ca Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" va fi modernizat, valoarea investitiei fiind de 40 de milioane de euro, fonduri europene, potrivit Mediafax.
"Vreau sa va spun ca in aceasta saptamana suntem in pozitia in care putem sa spunem ca pentru Aeroportul «Mihail Kogalniceanu» contractul de finantare poate fi semnat. Este vorba de modernizarea aeroportului, de un contract de finantare de 40 de milioane de euro. Era un proiect asteptat de foarte mult la care am lucrat in ultimele sase luni foarte intens si acesta este al doilea aeroport finantat din fonduri europene, dupa Suceava, al doilea contract de finantare pe care il semnam. Urmeaza sa se desfasoare procedura de licitatie si speram ca in septembrie sa poata fi semnat contractul", a declarat ministrul Transporturilor.

Alexandru Nazare face o vizita, luni, pe santierul Autostrazii Soarelui pentru a vedea care este stadiul lucrarilor, el spunand ca lucrarile pe sectoarele Murfatlar-Medgidia si Medgidia-Cernavoda sunt in grafic si daca totul merge conform planului atunci acestea vor fi deschise traficului la sfarsitul lunii iunie.

"Eu vreau sa imi fac datoria pana la capat. Asa cum m-ati vazut pe santiere de la bun inceput, asa sunt si acum si pana cand o sa predau mandatul ma voi comporta la fel deoarece cred sincer ca acesta este modul in care putem sa impulsionam constructorii sa-si faca treaba si sa respecte promisiunile. La momentul la care ne aflam acum, constructorii sunt in grafic si asta e cel mai important, pentru asta am venit, sa ma asigura ca sunt in grafic", a spus Nazare.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia-Constanta.

Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013, dar din vara se va putea circula pe o singura cale.

La sfarsitul lunii iulie 2011 au fost inaugurati 21 de kilometri din autostrada, de la Murfatlar la Constanta, iar timp de doua luni circulatia s-a desfasurat pe o singura cale pana la finalul lui septembrie cand a fost dat circulatiei si celalalt sens de mers.

La inceputul lunii martie 2012, reprezentantii firmei Astaldi - Max Boegl sustineau ca segmentul de autostrada Cernavoda-Medgidia va fi deschis circulatiei pe o singura cale la sfarsitul lunii iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri