Operatorul aerian Air France, o divizie a Air France-KLM, a anuntat ca trebue sa desfiinteze 5.120 de locuri de munca pana in decembrie anul urmator, circa 10% din totalul de 49.300, si a avertizat ca daca sindicatele nu accepta contracte revizuite, concedierile for fi inevitabile, scrie Mediafax.
Desfiintarea de locuri de munca la Air France reflecta decizii similare ale altor companii aeriene europene, precum Deutsche Lufthansa, care incearca sa scada costurile fixe pentru a acoperi o mjorare a pretului combustibilului, potrivit Wall Street Journal.

Air France estimeaza reducerea a 1.710 posturi in aceasta perioada ca urmare a pensionarilor si plecarilor voluntare, fara interventia angajatorului, in timp ce 3.410 posturi reprezinta personal in exces.

Masurile pentru diminuarea personalului includ stimulente pentru retragerea inainte de termen, pentru plecare voluntara si pentru a lucra fara norma intreaga, precum si aranjamente privind responsailitatile intre piloti si echipajul de bord.

Planul Air France face parte dintr-un program de restructurare in trei ani al Air France-KLM, prin care se vizeaza readucerea companiei pe profit si diminuarea datoriei cu circa doua miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri