Gradul de ocupare pe litoral este in week-end de 100%, iar pe parcursul celorlalte zile ale saptamanii de 98%, conform cifrelor inaintate de hotelierii din cadrul Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTR), scrie Mediafax.

"Succesul din acest an al litoralului romanesc il depaseste chiar si pe cel din 2008, cand Romania inca nu cunostea criza, iar puterea de cumparare a populatiei era mult mai mare. Revenirea turistilor romani pe litoralul autohton se datoreaza eforturilor facute de hotelieri si de turoperatori de a oferi conditii mai bune si de a mentine preturile la niveluri comparabile cu cele ale concurentei straine. In plus, a inceput sa functioneze si in Romania un all inclusive de calitate care este foarte cautat de familii", conform unui comunicat transmis de FPTR.

Potrivit sursei citate, litoralul romanesc a convins pentru ca plajele sunt curate, serviciile s-au imbunatatit, iar evenimentele mondene si cele care incurajeaza turismul de distractie sunt si ele o atractie pentru turisti.

Federatia considera ca trebuie gandit un program special de oferte pentru luna septembrie pentru a prelungi sezonul si mentine gradul de ocupare al litoralului si la inceputul toamnei, profitand de vremea buna care se anunta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Mai putin de 20% din scolile din Romania au cabinete medicale