Compania aeriana Tarom are incepand din 7 august un nou director general, pe Sorin Georgescu, care a preluat atributiile in baza ordinului Ministrului Transporturilor si Infrastructurii Ovidiu Ioan Silaghi.
Sorin Georgescu o inlocuieste pe Gabriela Bordea care a ocupat functia de director general Tarom din aprilie 2011.

Georgescu si-a inceput activitatea in cadrul companiei Tarom in anul 1979. De-a lungul carierei sale, a ocupat diverse functii in majoritatea sectoarelor directiei de marketing si vanzari.

Intre anii 1979 si 1988 a activat in cadrul Serviciului Chartere Tarom, in anul 1988 a fost numit reprezentant al companiei Tarom la Lisabona.

Intre anii 1991 si 1994 a ocupat functia de reprezentant al companiei Tarom la Milano, iar intre anii 1994 si 2003 a ocupat functia de reprezentant la Roma.

Intre anii 2007 – 2009 a ocupat functia de director marketing si vanzari Tarom, iar din 2009 si pana in prezent a ocupat functia de reprezentant al companiei Tarom la Roma.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a fost infiintata in 1954. Tarom isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si este membra a Aliantei SkyTeam din iunie 2010.

Compania si-a redus anul trecut pierderile cu 24,16% fata de anul precedent, de la 332,5 milioane lei la 252,18 milioane lei, dar acestea sunt in continuare mai mari fata rezultatul negativ din 2009, de 234,7 milioane lei.

Tarom si-a mentinut anul trecut cota de piata constanta, de 22% in Romania, cu 2,19 milioane pasageri transportati. Cota de piata pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) a fost de 40%, pe segmentul curselor regulate si al curselor charter.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri